Huawei Tüm Yaptırımlara Rağmen Büyümeye Devam Ediyor - Haberler - indir.com

Huawei Tüm Yaptırımlara Rağmen Büyümeye Devam Ediyor

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 10 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-06-14 16:28:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Teknoloji dünyasını kasıp kavuran ABD'nin Huawei'ye yaptırım uygulama olayının etkileri halen devam etmektedir. Konu ile ilgili her geçen gün farklı bilgiler ile karşı karşıya kalıyoruz. Huawei, yaptırımlar karşısında oldukça sıkıntılı günler içerisine girmişti. Buna rağmen sevkiyat hacmini artırdığını gösteren bir rapor yayınlayan Huawei, çalışmalarına devam ettiğini gösteriyor. ABD hükumetinin yaptırımlarını açıklamasının ardından Çinli teknoloji şirketi, çok ciddi bir serüvenin içerisine girdi. Yaptırımların açıklanması ile beraber, Google Android lisansını iptal etti, Intel ve Qualcomm gibi dev şirketlerin desteğinin kesilmesi derken Huawei'nin gelecek günlerde neler yapacağı ve hangi politika doğrultusunda ilerleyeceği ciddi anlamda merak konusu oldu. Öyle ki kimi analistler bu durum karşısında Huawei'nin daha da güçlenerek yükseleceğini dile getirirken kimileri ise bu yaptırımlar karşısında şirketin daha da kötü bir süreç içerisine gireceğinin bilgisini verdi. 

Fakat konu ile ilgili ortaya çıkan en son istatistiklere baktığımızda Huawei şirketinin dünyanın en güçlü ve değerli şirketleri arasında yerini koruduğunu ve hatta şirketin bu sıralarda daha da yükseltiğini görüyoruz. Pazarlama şirketi olarak hizmetlerine devam eden Millward Brown, kendi bünyesinde çalışmalarını sürdüren BrandZ, bir marka değeri veri tabanıdır. Bu şirket, binlere markanın karşılaştırma işlemini yapar ve elde ettiği verileri de istatistikler sonucu ortaya koyar. Şirket yaptığı çalışmaların sonucunda her yıl düzenli bir şekilde 'Dünyanın En Değerli Markalar' listesini açıklar. Listeyi bu yıl en son veriler üzerinde çeşitli değişiklikler yaparak yeniden yayınlayan BrandZ, geçtiğimiz yıl sunduğu listenin 48. sırasında yer alan Huawei'yi, bu yıl bir sıra daha yükselterek 47. sıraya aldı. 

ABD'li Şirketler Avrupalı Ortaklarından Huawei'yi Boykot Etmelerini İstiyorABD'li Şirketler Avrupalı Ortaklarından Huawei'yi Boykot Etmelerini İstiyor

Bu doğrultuda baktığımızda Çinli akıllı cihaz üretici yaşanan olaylar karşısında sektörde yerini korumaya hatta zaman içerisinde de daha da yükselme kat etmeye yönelik hareket ediyor. Konu ile ilgili açıklama yapan Çinli teknoloji devi Huawei, dört yıldır açıklanan listede ilk 50 sıralamasında yer aldıklarının altını çizerek, gelecek süreçte listenin daha da üst sıralarına yükselmek için elinden geleni yapacaklarını ve bu kararlılık doğrultusunda hareket edeceklerini açıkladı. Yapılan bu araştırmalar sonucunda ortaya çıkan bu liste, Huawei'nin son bir yıl içerisinde büyüdüğünü gösteren tek liste değildir. Bunun gibi Huawei'nin büyüme kat ettiğini gösteren birbirinden farklı daha birçok liste vardır. 

Amerika merkezli International Data Corporation (IDC) adlı bir araştırma şirketi de yaptığı araştırmalar sonucunda yayınladığı 'Dünya Çapında Mobil Cihazlar' listesinde Huawei şirketinin, yıllık olarak yüzde 50 oranından da fazla teslimat artırdığını belirten içerikler yer alıyor. Söz konusu bu araştırma şirketi elde ettiği verilere dayanarak bunu başaran ilk şirketin Huawei olduğunu da belirtti. Aynı rapor içerisinde dünya genelindeki mobil cihazlar pazarında yüzde 19'luk kısmın Huawei şirketine ait olduğunu ve 2019 yılının ilk çeyrek kısmında da sevkiyat hacmini artıran tek şirketin de yine Huawei şirketi olduğunu belirtti. Huawei hakkında bu gibi iyi haberlerin geliyor olması şirketin kısa süre içerisinde kendisini toparlayacağını gösteriyor. 


Huawei Matebook Lansmanını ErtelediHuawei Matebook Lansmanını Erteledi
ABD İlk Huawei Yasağını AçıkladıABD İlk Huawei Yasağını Açıkladı
Suudi Arabistan'dan Huawei Birlikteliği!Suudi Arabistan'dan Huawei Birlikteliği!

PAYLAŞ