Huawei telefonları Goog Servisleri'ne alternatif olan 70 ön yüklü uygulamayla gelecek! - Haberler - indir.com

Huawei telefonları Goog Servisleri'ne alternatif olan 70 ön yüklü uygulamayla gelecek!

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 39 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-02-07 11:01:02
Editör : Görkem Günay
Kategori : Akıllı Telefonlar

Google servislerinde kullanım dışı kalan Huawei, geçici bir çözüm üretti. Bir sunum esnasında açıklanan gelişmelere göre Çinli şirket Huawei, kendi mobil servislerini hazırlayana kadar 70 kadar popüler uygulamayı cihazlara ön yüklü olarak sunacak.

Son yıllarda yaptığı başarılı çıkış ile dikkat çeken Huawei,2019 yılının mayis ayında ABD yönetiminin ağır suçlamalarına maruz kaldı ve ABD yönetimi tarafından casusluk ile suçlanmıştı. Bu suçlamalarla da sınırlı kalmayan ABD yönetimi, Huawei'nin ABD'li diğer şirketlerle ticaret yapmasını önce yasakladı ardından da bu yasağı bir lisans uygulaması ile kısmen de olsa kaldırmış oldu.

Huawei CEO'su CEO Richard Yu, Mate Xs hakkında açıklam yaptıHuawei CEO'su CEO Richard Yu, Mate Xs hakkında açıklam yaptı

ABD'nin koymuş olduğu bu ticaret yasağı, Çinli teknoloji firmasını en çok akıllı telefon pazarında etkiledi. Çünkü Huawei, akıllı telefonlarını ABD merkezli teknoloji devi Google'ın sahip olduğu Android işletim sistemi ile çalışıyordu. Gelinen süreçte ise Huawei, Android işletim sistemini kullanıyor olsa dahi Google'ın Gmail, Haritalar ve Play Store gibi hizmetlerini akıllı telefonlarında kullanamıyor.

Huawei

Huawei Mobi Servisleri önyüklü uygulamaların önemli bir parçası olacak

Google'dan alamadığı hizmetleri kendi kullanıcılarına sunmak isteyen şirket, kendi hizmet platformunu hizmete sundu. "Huawei Mobil Servisleri" olarak adlandırılan bu platform, Google servislerinin alternatiflerini içeriyor ve şirket, son dönemlerde bu platformun bir an önce kullanılabilmesi için çalışmalarını sürdürüyor. Şimdi ise Huawei, kullanıcılarının mağduriyetinin gidermek adına yeni bir uygulamayı hayata geçirmeye hazırlanıyor.

Edinilen bilgilere göre Huawei, alınan karar doğrultusunda bundan sonra piyasaya sunulacak olan akıllı telefonlarda 70 popüler uygulama ön yüklü olarak sunulacak. Bu uygulamalar, ülkeden ülkeye değişiklik gösterecek. Genel olarak Google Play Store'da yer alan uygulamalardan oluşacak. Ayrıca Huawei, farlı ülkelerdeki bağımsız geliştiricilere ait uygulamaları da bu bağlamda telefonlara yüklenmiş olarak sunacak.

Huawei

Huawei'nin bu yeni uygulaması ile birlikte kullanıcılar, bir süreliğine de olsa diğer cihazlarda bulunan popüler uygulamalara erişim imkanı bulmuş olacak. Ancak her kullanıcı popüler uygulamaların hepsini kullanmak mecburiyetinde değil. Bu durumda da kullanmak istemedikleri uygulamaları tek tek silmek durumu oluşmuş olacak. 

Çinli şirketin bulmuş olduğu bu geçici çözüm mart ayına kadar devam edecek. Çünkü Huawei, mart ayında yeni amiral gemisi olacak olan P40'ı kullanıcılara sunacak. Söylentiler ve bugüne dek ortaya çıkan veriler, şirketin mart ayına kadar Huawei Mobil Servisleri'ni küresel bir hale getireceğini ve P40 serisini bu hizmetlerle birlikte piyasaya süreceğini gösteriyor.


Huawei Avrupa'ya üretim üsleri kuruyorHuawei Avrupa'ya üretim üsleri kuruyor

PAYLAŞ