Huawei Telefonlar Android Güncellemesi Alacak mı? - Haberler - indir.com

Huawei Telefonlar Android Güncellemesi Alacak mı?

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 50 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-05-21 11:30:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Bugün sabah saatleri ile beraber teknoloji dünyası bomba bir karara şahit oldu. Söz konusu karar ile Android işletim sistemi geliştiricisi olan Google ile telefon üreticisi Huawei arasındaki iş birliği sonlandırıldı. Amerika ile Çin hükümetleri arasında yaşanan ekonomik problemler sonrasında ABD Başkanı Donald Trump tarafından Çinli telefon üreticisi Huawei için böyle bir karar alındı. Trump yönetiminin bu kararı ile beraber Huawei ile ABD teknoloji üretim ve transferleri arasında ciddi gelişmeler yaşandı. Şuan için Huawei cephesinden resmi bir güncelleme takvim değişikliği gerçekleşmezken, önemli bir kaynak üzerinden bazı sızan bilgilere göre durum hiçte öyle gözükmüyor. Ancak bu noktada ise kullanıcıların akıllara Huawei telefonlar Android güncellemesi alacak mı sorusu geliyor.

Huawei cihazların güncelleme akıbeti ne olacak?

Google'ın Ardından Intel ve Qualcomm'dan da Huawei'ye DarbeGoogle'ın Ardından Intel ve Qualcomm'dan da Huawei'ye Darbe

Reuters haber ajansı tarafından yayınlanan özel bir habere göre Huawei’nin bütün Android güncellemelerine erişimini kaybedeceği belirtiliyor. Fakat henüz bu söz konusu haber Google, Huawei veya Alphabet tarafından yayınlanmış değil. Henüz kesin olmamak ile beraber konuya yakın kaynaklardan alınan bilgiler doğrultusunda olduğu söyleniyor. İfade edilene göre bu detayların bir yönetici tarafından duydukları belirtilirken, henüz resmiyete dökülmediğinin altını çizelim.

Google şuan için Apple’ın geliştirmiş olduğu iOS işletim sistemi harici tüm akıllı telefonlarda tercih edilen Android işletim sisteminin ana geliştiricisi durumunda. Android’in açık kaynak kodlu bir sistem olduğu bilinirken, Google Play Store gibi uygulama mağazası veya Google Haritalar gibi uygulamaları doğrudan Google’a bağlı bir sistem olarak bulunuyor. Google servisleri ise Android içerisinde yer alan işlevsel araçlar olarak biliniyor.

Çin ve ABD arasındaki ekonomik savaş devam ederken, Çin’den gelen ürünler için de vergi yükseltmeye devam ediyor. Ayrıca Trump tarafından Çin casusluk ile suçlanıyor. Bu sebeple ise Çinli şirketlere bir yaptırım uyguluyor ve ABD’li teknoloji şirketlerinin Çinli teknoloji isimlerine yazılım ve donanım desteklerini kesmesini söylüyor ve nitekim de öyle yapıyor.

Baktığımız zaman Huawei’nin direkt bir şekilde Android’in en son sürümüne erişemeyeceğini ve alt servisleri kullanıcılarına sunamayacağını görüyoruz. Ancak Android için Google’sız bir çözüm gerekiyor. Bu da Google Android’in tam sürümüne sahip olsa da açık kaynak kodlu temel bölüm baz alınarak, Google haricinde özel bir Android sürümü kullanılabilir. Huawei Android şeklinde gerçekleşir ise Google Android’den farklı bir işletim sistemini Huawei cihazlar için görebiliriz. Ayrıca ABD pazarında yer almayan Huawei iyi bir yükseliş rakamlarına sahip olurken, bu yaşananlar ile beraber mali bir zarara da uğraması bekleniyor.


Huawei'den Resmi Basın Açıklaması : Kanuna Uyuyor ve Sonuçları Gözden GeçiriyoruzHuawei'den Resmi Basın Açıklaması : Kanuna Uyuyor ve Sonuçları Gözden Geçiriyoruz
Geçmişten Günümüze Huawei - ABD SavaşıGeçmişten Günümüze Huawei - ABD Savaşı

PAYLAŞ