Huawei teknoloji kısıtlaması nedeniyle zor günler geçirebilir - Haberler - indir.com

Huawei teknoloji kısıtlaması nedeniyle zor günler geçirebilir

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 0 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-08-18 19:00:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Donanım

ABD Ticaret Bakanlığı yapmış olduğu bir açıklamada Huawei'nin Amerikan yazılım ve ekipmanları kullanarak yapılan yongalara erişimi sınırlandırmak için tasarlanan kısıtlamaların genişletileceği bilgisi verildi. Halihazırda dünyanın en büyük telefon üreticilerinden biri olan Çinli firmaya ilk kısıtlama Mayıs ayı içerisinde gelmişti. Huawei teknoloji kısıtlaması 21 ülkede 38 üye firmayı da kara listeye ekledi.

Huawei yine zor günler içerisinde 

Çin merkezli teknoloji devi Huawei'nin teknoloji kısıtlaması nedeniyle oldukça zor günler geçirebilir. Konuyla ilgili olarak ABD Ticaret Bakanı Wilbur Boss tarafından yapılan açıklamada; "ABD teknolojisine erişimini kısıtladığımız için Huawei ve bağlı kuruluşları Amerikan teknolojisini ülkenin ulusal güvenliği ve dış politikasını baltalayacak şekilde kullanmak için üçüncü taraflarla çalıştı. Huawei’nin bunu yapma yeteneğini engelle konusundaki attığımız çok yönlü adım, kararlılığımızı gösteriyor" ifadelerini kullandı.

Huawei parmak izi teknolojisiyle rakiplerini geride bırakacakHuawei parmak izi teknolojisiyle rakiplerini geride bırakacak

Aynı zamanda bakanlık, verilen geçici lisansın süresinin uzatılmayacağının da bilgisini verdi. Geçtiğimiz cuma günü içerisinde sona etmiş ols ada bir süre daha geçirliliği korunacak güvenlik eylemlerinin bir sonucu olarak değerlendiriliyor. Söz konusu bu lisans, Başkan Donald Trump’ın 2019’da Huawei ve onunla iş yapan kuruluşların biraz da olsa iş yapmasına imkan verecek. Söz konusu süre dolunca da bu şirketlerin lisans başvurusu yapması gerekecek.

Amerikan hükumetinin Çinli üretici şirket Huawei aleyhinde yapmış olduğu eylemleri, firmanın Pekin yönetimi ile yakın bağları olduğuna dair uzun süredir devam eden ulusal güvenlik eylemlerinin bir sonucu olarak görülüyor. Çinli firma bu iddiaları defalarca reddetse de konuyla ilgili henüz yorum yapmadı. Huawei teknoloji kısıtlaması Çinli firma kadar söz konusu bağlantılı firmaları da etkileyecek gibi duruyor. Ağustos ayının başında Trump yönetimi, Güvenli Ağlar programı kapsamında TikTok ve WeChat’i yasaklamayı temel alan iki kararnameyi imzalamıştı. Yakın zaman içerisinde Huawei'i zorlu günler bekliyor gibi gözüküyor. 


Huawei ABD'den bağımsız yarı iletken üretimi için harekete geçtiHuawei ABD'den bağımsız yarı iletken üretimi için harekete geçti
Huawei'nin 5G ekipmanları bir ülkede daha yasaklanabilirHuawei'nin 5G ekipmanları bir ülkede daha yasaklanabilir
Huawei Mate 40 Pro en iyi kameralı telefon seçildiHuawei Mate 40 Pro en iyi kameralı telefon seçildi

PAYLAŞ