Huawei sene sonunda 800 bin 5G baz istasyonu kurmayı hedefliyor - Haberler - indir.com

Huawei sene sonunda 800 bin 5G baz istasyonu kurmayı hedefliyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 50 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-05-22 20:31:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Merkezi Çin'de 5G teknoloji yatırımlarına hız kesmeden devam eden Huawei firması toplamda 200 bin 5G baz istasyonu sayısına ulaştı. Yıl sonuna kadar hedef 800 bin. ABD tarafından ambargo şartları her geçen gün daha da zorlu hale getirilen Huawei her şeye rağmen yatırım yapmaya devam ediyor. Özellikle kendi ülkesi içerisinde büyük destek bulan şirket 5G alanında rakiplerine göre çok büyük oranda ilerde gözüküyor. 

800 bin baz istasyonu

5G teknolojisi konusunda ABD'nin gerisinde kalmak istemeyen Çin, oldukça önemli yatırımlar ve bununla beraber pek çok otorite tarafından 5G teknolojilerinde ipi göğüslediği yorumları da geliyor. Özellikle korona virüs salgınında halkın gözetimi, kalabalıkların takibi veya doğal alanların kontrolü gibi birçok fonksiyon yerleştirdiklerini dile getirdi. Bu yatırımlarda Huawei de ilk sıralarda adından söz ettiriyor. Huawei Kablosuz Ürün bölümü başkanı Gan Bin ülkesinde 5G çalışmalarına hız kesmeden devam ettiklerini ve bugüne kadar 200 bin 5G baz istasyonu yerleştirdiklerini dile getirdi. Huawei tarafından üretilen 5G baz istasyonlarını Çinli telekom operatörlerine tedarik ediyor. 

Huawei P40 Lite 5G Avrupa'da satışa çıkıyorHuawei P40 Lite 5G Avrupa'da satışa çıkıyor

Ülkelerin hemen her noktasında ise 5G teknolojilerine ulaştırmak isteyen Çin merkezli operatörler yıl sonuna kadar yaklaşık olarak 340 farklı şehirde 800 bin baz istasyonu kurmayı planlıyor. Bu sayede Huawei'nin üretmiş olduğu baz istasyonu sayısı da 800 bin rakamına ulaşacak ve sektörde en yaygın olan 5G ekipman kullanımına da sahip olacak. Elbette ki bu yarış içerisinde ABD tarafından uygulanan yaptırımları da son derece önemli bir nokta. ABD ekipmanı kullanan yabancı şirketlerin Huawei'ye yonga tedariği veya döküm hizmeti vermesi bu izne bağlıdır. TSMC, Kirin yonga setleri üretimi yapan HiSilicon gibi çok önemli ortaklar bu kısıtlamaya takılmış durumdadır. Yonga desteğinden mahrum kalması Huawei'nin büyük bir yara almasına da neden olabilir.

 


Resmi olarak tanıtılan Huawei Y8p özellikleri ve fiyatıResmi olarak tanıtılan Huawei Y8p özellikleri ve fiyatı
TMSC'nin Huawei hakkındaki nihai kararı belli olduTMSC'nin Huawei hakkındaki nihai kararı belli oldu
Huawei Enjoy Z'in çıkış tarihi belli olduHuawei Enjoy Z'in çıkış tarihi belli oldu

PAYLAŞ