Huawei SD Birliği Sitesine Yeniden Eklendi - Haberler - indir.com

Huawei SD Birliği Sitesine Yeniden Eklendi

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 39 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-05-29 12:02:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

ABD’nin Çinli şirket Huawei’ye sağlamış olduğu yaptırımın neticelerini görmeye devam ediyoruz. Bu noktada geçtiğimiz hafta SD Birliği tarafından web sitede yer alan üyeler listesi içerisinden Çinli isim Huawei çıkartılmıştı. Ancak bugün yaşanan yeni gelişme ile beraber Huawei listeye geri eklenmiş oldu. Amerika ve Çin hükumeti arasında ticari savaş sürerken, ABD darbesi yiyen en önemli Çin markası Huawei olmuştu. Amerika hükumeti bu noktada ulusal güvenlik sebebiyle ABD kaynaklı teknoloji şirketlerinin Huawei ile olan iş birliklerini sonlandırmasını istedi ve ortaklıklarını engelledi.

Huawei SD Birliği Listesine Tekrardan Eklendi

Huawei P30 Lite Artık Türkiye’de!Huawei P30 Lite Artık Türkiye’de!

Başlıca olarak Amerikan şirket Google ilişkilerini askıya alırken, bu hamle ile beraber Huawei’nin Android desteği kesilmişti. Daha sonra ise AMD ve ardına SD birliğinin Huawei’yi kaldırmasıyla beraber Huawei’nin yeni cihazlarında SD kart girişi göremeyeceğimiz anlamı olmuştu. Ancak kısa süre sonra yaşanan yeni gelişmeyle SD Birliği, sessiz sedasız bir şekilde Huawei şirketini tekrardan üye şirketler listesine ekledi.

Huawei’nin bu yaptırımlar sonrasında kendi donanım ve yazılım üretimine yöneldiği biliniyor. Son olarak kendi işletim sistemi geliştirmeye karar alan şirket için işletim sisteminin adı ve tahmini çıkış tarihleri belli olmuştu. Akıllı telefon pazarında büyük bir paya sahip olan Huawei, bakalım yeni sunacağı işletim sistemi ve donanımları ile var olan büyümesini sürdürebilecek mi göreceğiz. Şuan için işletim sisteminin ne gibi detaylara sahip olacağı belli olmuş değil.  


Huawei'nin Yeni İşletim Sisteminin Adı KesinleştiHuawei'nin Yeni İşletim Sisteminin Adı Kesinleşti
Huawei FedEx ile İlişkilerini Gözden GeçiriyorHuawei FedEx ile İlişkilerini Gözden Geçiriyor

PAYLAŞ