Huawei savaşı Samsung'u Kıskandırıyor - Haberler - indir.com

Huawei savaşı Samsung'u Kıskandırıyor

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 10 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-07-04 12:32:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Çinli teknoloji devi Huawei, bildiğiniz üzere geçtiğimiz aylarda ABD ile arasında bulunan gerginlik sebebiyle sıkıntılı günler yaşamıştı. Yaşanan sıkıntılı günler ardından Huawei ile ticaret yapılan ticari savaş hakkında son zamanlarda olumlu haberler gelmeye başladı. Takipçileri bu olumlu haberler bir nebze olsun rahatlattı. Yaşanan bu olaylar, zor günlerin ardından yaşanan rahatlama gerçek anlamda piyasada da bir rahatlamaya sebep olacak mı şeklinde akıllarda soru işareti oluşturdu. Konu ile ilgili araştırmalar yapan uzmanlar cevabının hayır şeklinde olduğu tespit edildi. 

Huawei ticaret savaşında Samsung

Uzmanlar, Çinli teknoloji şirketinin çalışma hayatına ticari savaş ile beraber devam etmesi halinde Güney Koreli şirketin kazanç konusunda biraz daha üzüleceği düşünülüyor. Araştırmacıların elde ettiği verilere göre Samsung, kendi kar marjının yarısından daha fazlasını da kaybedebilir. Çinli teknoloji şirketi Huawei ile Amerika Birleşik Devletleri arasında yaşanan ticari savaşın, piyasadaki ticaret akışını sekteye uğratmaya devam ediyor. Yaşanan olaylar iki ülke arasında olsa da olaylardan tüm teknoloji dünyası etkilendi. 

Huawei, Teknik Destekleri Uygulama Üzerinden GerçekleştirecekHuawei, Teknik Destekleri Uygulama Üzerinden Gerçekleştirecek

Belirli konularda analiz yapması ile tanınan ünlü analist şirketi Refinitiv SmartEstimate, 29 analistin verilerine dayanarak Samsung'un 5.14 milyar dolarlık olan mevcut işletme karı tahsil edeceğini söylüyor. Elde edilen bu veriler şirketin geçtiğimiz yıla göre yüzde 60 oranında düşüş yaşayacağını gösteriyor. Bunun yanı sıra aynı zamanda faaliyet karı ise 5.4 milyar dolar şeklinde belirlenen teknoloji şirketi ilk çeyrekte elde edilen rakamlarla kıyaslandığı taktirde dahi istatiksel anlam bir düşüş yaşamaktan kurtulamıyor. Teknoloji devi Samsung'un hizmetleri karşılığında ikinci çeyrekte kazancının son üç yıl içerisinde en az seviyeyi göreceği anlamına gelmektedir. 

DRAM ve NAND çipleri üretimi konusunda dünyadaki en iyi ekibe sahip olan Güney Koreli şirket Samsung, ek gelir kısmının yaklaşık üçte ikilik bir kısmını bu alandan sağlıyor. Yapılan ambargo ile beraber Huawei şirketi ile olan satışlarına adeta bir darbe vurulan akıllı cep cihaz üreticisine yine bir darbede çip fiyatlarında son zamanlarda çok düşüş yaşanması meselesinden geldi. Şöyle ki ikinci çeyrekte %25'lik bir indirim durumu söz konusudur. Bu durumda Samsung'u büyük oranda etkileyecek gibi gözüküyor. 

Konu üzerinde çalışma yürüten analistler, yılın geri kalan günlerinde de fiyatların yükseleceği düşünürken, Samsung şirketi ve teknoloji markası olan Micron'un tekrar eski gücüne kavuşacağını dile getiriyor. Yaşanan olayların arkasına bakmak gerekirse Huawei şirketinin, diğer bir anlamda ise bir sıkıntı içerisine girmesi demek Samsung şirketinin akıllı cep telefonu üretimi esnasında daha da ilerlemesi demek gibi gözüküyor. Bu anlamda ise HI Investment & Securities, Samsung şirketinin yıl içerisinde üreterek sattığı akıllı cihazların miktarının 37 milyon daha artacağını düşünüyor. Samsung'un şu günlerde yaşadığı sorunlar, sadece ABD ve Huawei arasında yaşanan sıkıntılardan dolayı değil. Şöyle ki Güney Koreli şirket geçtiğimiz günlerde Japonya, Güney Koreye'ye yapılacak olan ihracat kısıtlaması tarifesine uyun sağlayacağının bilgisini vermişti. Yaşanan bu olaylar karşısında Güney Koreli akıllı cihaz üretici eski gücünü kaybetmiş ve gelirinin de bir miktar düştüğünü gösteriyor. 

 


Huawei, Android Q Güncelleme Listesini GenişlettiHuawei, Android Q Güncelleme Listesini Genişletti
Samsung Galaxy Note 10'un Lansman Tarihi AçıklandıSamsung Galaxy Note 10'un Lansman Tarihi Açıklandı
Nvidia GPU'larını Samsung Üretecek!Nvidia GPU'larını Samsung Üretecek!

PAYLAŞ