Huawei, Samsung’a Karşı Topyekün ‘Savaş’ Başlattı - Haberler - indir.com

Huawei, Samsung’a Karşı Topyekün ‘Savaş’ Başlattı

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 59 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-12-06 23:28:02
Editör : Görkem Günay
Kategori : Akıllı Telefonlar

Çinli akıllı telefon üreticisi Huawei ile Güney Koreli rakibi Samsung ile arasındaki rekabet inkar edilemez bir gerçek durumunda. Ancak yeni yayınlanan raporlara göre iki dev şirket arasında süregelen gerilim, önümüzdeki dönemlerde daha da artacak.

Akıllı telefon pazarının en güçlü isimlerinden birisi kuşkusuz Güney Koreli teknoloji devi Samsung. Samsung'un marka değerindeki önlenemeyen yükselişin nedenlerinden birisi de şüphesiz sahip olduğu güç. Fakat Güney Koreli dev şirketin sektördeki en büyük rakiplerinden birisi hiç şüphesiz Çinli şirket Huawei. Huawei, ABD'nin ticaret yasağı kararına rağmen popülaritesini koruyor ve Samsung'u iyiden iyiye sıkıştırıyor.

Samsung Galaxy A 2020 serisi tanıtım tarihi belli olduSamsung Galaxy A 2020 serisi tanıtım tarihi belli oldu

Huawei uzun zamandır Samsung'u geride bırakmak için yoğun çaba sarfediyor. Eğer ABD ambargosu ile karşılaşmamış olsaydı büyük olasılıkla mümkün olacaktı. ABD tarafından alınan bu ani darbe Huawei'nin planlarına az da olsa zarar vermiş gibi duruyor. Yaşanan gelişmeler sonucu kullanıcıların Huawei'ye karşı temkinli yaklaşmasına sebebiyet vererek satışlardaki yükselişi yavaşlatmıştı. Fakat Çinli şirket rakibinin peşini bırakmayı düşünmüyor.

Huawei

Güney Kore'nin ünlü iş portalları arasında yerini alan BusinessKorea yayınladığı yeni raporda Huawei ile Samsung arasındaki rekabetin son hız devam ettiğini ve hatta önümüzdeki yıllarda daha da artacağını ifade etti. Huawei ile Samsung arasındaki rekabet özellikle 5G bağlantı donanımları, akıllı telefonlar ve mobil işlemciler konusunda kendisini gösterecek.

Huawei, Samsung ile rekabet halinde olabilir fakat Huawei aynı zamanda Samsung'un önemli müşterileri arasında yer alıyor. Huawei, bellek yarı iletkenlerini rakibi Samsung'dan satın alıyor fakat bu durum kısa bir süre sonra değişiklik gösterebilir. Çünkü Çin'de hayata geçirilen Manufacturing 2025 isimli proje, ülkedeki yarı iletken bellek üretimini ciddi anlamda artıracak ve bu durum, Huawei'yi Samsung'dan uzaklaştıracak.

Huawei, akıllı telefon sektöründe Koreli şirket Samsung'un gerisinde kalsa da ağ ekipmanları alanında dünyanın bir numaralı şirketi konumunda bulunuyor. Hal böyle olunca da Huawei, özellikle 5G destekli donanımların üretimine büyük bir önem veriyor. Çünkü bu durum, teknoloji üreticilerinin yönünü tamamen Huawei'ye yöneltecek. Bu sayede de Samsung, Huawei'ye karşı gerilemiş olacak. 

Huawei, Samsung’a Karşı Topyekün ‘Savaş’ Başlattı

Çinli şirket Huawei, piyasaya çıkardığı Kirin işlemcileri ile oldukça ses getiriyor ve hem üreticilerin hem de tüketicilerin dikkatini çekmeyi başarıyor. Yapılan son araştırmalar da Huawei'nin, Çinli rakibi Samsung'a yetişmesinin an meselesi olduğunu ortaya koyuyor. 

Araştırmalara göre Huawei, yarı iletken pazarındaki payını yüzde 12.9'a yükseltmiş durumda. Samsung'un bu sektördeki pazar payı ise yüzde 13.1 seviyelerinde.

Huawei yaşamış olduğu zorluklara rağmen rakibi Samsung'un önüne geçmek ve onun liderliğini devralmak istiyor. Bunun için nizami bir şekilde çalışmalarını sürdüren şirket, Samsung'a karşı daima mücadele gösteriyor.


DxOMark’ı alt üst eden Huawei Nova 6 SE özellikleri ve fiyatıDxOMark’ı alt üst eden Huawei Nova 6 SE özellikleri ve fiyatı

PAYLAŞ