Huawei, Samsung ve Apple Satışlarını Geçti! - Haberler - indir.com

Huawei, Samsung ve Apple Satışlarını Geçti!

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 11 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-05-30 09:31:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Akıllı Telefonlar

2019’un ilk çeyrekteki dünya genelindeki akıllı telefon satış rakamları belli oldu. Buna göre Apple, yılın ilk çeyreğinde en fazla satış yapan üçüncü teknoloji markası konumuna geriledi. İlk çeyrek satışlarında ise Huawei ve Samsung markaları Apple’ı arkasında bırakmayı başardı. Açıklanan raporların detaylarına bakacak olursak Güney Koreli şirket Samsung, ilk üç aylık bölümde 71.6 milyon adet akıllı telefon satışı gerçekleştirdi. Huawei ise Samsung markasını 58.4 milyon satış ile takip etti. ABD devi Apple ise 44.6 milyon adet satış ile üçüncü sırada yer aldı. Şirketin bir önceki yılın aynı dönemine göre %17.6 oranında bir düşüş yaşadığı ortaya çıkıyor.

Huawei ve Samsung, Apple’ı Arkasında Bıraktı

Huawei'nin Yeni İşletim Sisteminin Adı KesinleştiHuawei'nin Yeni İşletim Sisteminin Adı Kesinleşti

Gartner araştırma yöneticisi Anshul Gupta tarafından “Pazarlardaki iPhone‘ların fiyat indirimi, talebin artmasına yardımcı oldu. Ancak ilk çeyrekte büyümeyi yeniden sağlamak için yeterli değildi.” Sözleri dile getirildi. Gupta devam ettiği açıklamasında  “Kullanıcılar, kullandıkları iPhone’ları değiştirmek için haklı bir sebep bulamazken yeni bir iPhone’a geçmenin de yeterli faydayı sağlamadığını düşünüyor. Şirket önemli bir inovasyon tepkisi ile karşı karşıya.” Sözlerini dile getirdi.

Bu raporlarda kar oranlarının yer almadığı ancak Apple’ın düşük satış rakamlarına rağmen daha fazla kar ettiği araştırmacılar tarafından dile getiriliyor. iPhone cihazların üst segment kategorisinde yer aldığı için taleplerin düşüş sebebi olarak gözüküyor. Öyle ki az harcama yapan Hindistan gibi pazarlarda Apple’ın ürünleri yüksek rakamlardan ötürü tercih edilmiyor.

Huawei ise yaşamış olduğu yaptırımlara rağmen iyi bir çeyreği geride bırakıyor. Çinli şirket dünyanın en iyi beş şirketi arasında bulunurken, geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre en fazla büyümeyi sergilemiş durumda. Toplam çeyrekte ise %44.5 büyüme sergilemiş durumda. Google’ın hizmetlerini Huawei için sonlandırması ile beraber şirket nasıl bir gidişat sergileyecek göreceğiz.


Huawei SD Birliği Sitesine Yeniden EklendiHuawei SD Birliği Sitesine Yeniden Eklendi
Huawei'den Teknik Servis KampanyasıHuawei'den Teknik Servis Kampanyası

PAYLAŞ