Huawei, Reklamlarıyla Kullanıcıları Rahatsız Ediyor - Haberler - indir.com

Huawei, Reklamlarıyla Kullanıcıları Rahatsız Ediyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 49 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-06-18 13:01:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Teknoloji

Yurt dışındaki Huawei kullanıcıları geçtiğimiz gün telefonlarının ana ekranlarına birden bire karşılarına gelen reklam sorunuyla karşı karşıya geldiler...

Hatta sonundan önce Huawei telefon kullanıcıları, telefonlarının ekranlarında Booking.com reklamları görmeye başladılar. Bu konu hakkında şikayet formları oluşturan kullanıcılar sorunun en kısa zamanda çözülmesini talep ettiler. 9to5Google’a göre bu durum Huawei’nin birçok çeşitli telefon modellerinde yaşandı. Huawei, reklamları engellemek için Magazin Kilidi adı verilen bir yazılıma sahipti. Bu yazılım kullanıcıların telefonlarını olası reklam ve çerez saldırılarına karşı korusa da, yazılımın sebebi belli olmayan bir nedenden ötürü devre dışı kaldığı cihazların sahipleri ana ekranlarında farklı reklamlarla karşılaştı. 

Suudi Arabistan'dan Huawei Birlikteliği!Suudi Arabistan'dan Huawei Birlikteliği!

Huawei, Yasak Kararı Alınmadan Önce Stok Yapmış

Konu hakkında bazı kullanıcılar Twitter hesaplarından şikayetini dile getiren Twitler atması üzerine Huawei, Almanya birimi, Twitter hesabından kullanıcılara yanıt verdi. Konu ile ilgili olarak “Reklam vermek istediğimizi düşündüğünüz için üzgünüm.” diyerek açıklama yapan birim, cihaz kullanıcılarının ekranlarını yukarı kaydırdıktan sonra, karşılarına çıkan reklamın görselini silerek  bu reklamları devre dışı bırakabileceğini açıkladı. 

Ancak bazı kullanıcılardan ekran değiştirme çabasının olumsuz sonuçlandığını dile getirirken, bazı kullanıcılar ise söz konusu reklamı ortadan kaldırmak için sadece ekran resmi değiştirmenin bile yeterli olduğunu dile getiriyor. 

Ancak son dönemlerde zor zamanlardan geçen Huawei için yaşanan bu durumun pek de iyi olmadığını söyleyebiliriz. Görünüşe göre Huawei sadece Google servisleri değil, servislerle beraber Android cihazları koruyan bazı temel güvenlik duvarlarını da kaybetmiş duruyor...  


Huawei, Kendine İşletim Sistemi ArıyorHuawei, Kendine İşletim Sistemi Arıyor
Huawei EMUI 9 Güncellemesi Yayında!Huawei EMUI 9 Güncellemesi Yayında!

PAYLAŞ