Huawei Petal arama ve hatiları tanıttı - Haberler - indir.com

Huawei Petal arama ve hatiları tanıttı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 48 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-10-23 15:00:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Çin'in ABD ile yaşamış olduğu problemler sonucunda tedarikçileri ve hizmet sağlayıcıları noktasında ağır darbeler yemeye devam eden Huawei, kendi ekosistemini oluşturma noktasında gelişimlerini sürdürüyor. Şirket, bugün yeni bir uygulama haricinde mevcut bir uygulamasında yapmış olduğu geliştirmeleri duyurdu. Çin ile ABD arasındaki gerilimden en fazla etkilenen isim hiç kuşkusuz Huawei oldu. Güvenlik endişelerinden ötürü ABD tüm hizmetlerini Huawei üzerinden çekmesi ile beraber Huawei ise kendi ekosistemini kurma yolunda ilerlemeye devam etmeye başladı. Çinli teknoloji devinin Google karşısındaki iki yeni girişimi de belli oldu. Bu iki girişimlerden birisi Google'ın Google Haritalar uygulamasını hedef alıyor. 

Petal Maps olarak gelen bu yeni uygulama haricinde Huawei'nin uygulama mağazası AppGallery'de birçok çevrimiçi navigasyon hizmeti bulunuyor. Ancak Google'a karşı olarak şriketin kendi haritalar servisini de geliştirdiği biliniyor.

Huawei Mate 40 Pro'nun fiyatı gün yüzüne çıktıHuawei Mate 40 Pro'nun fiyatı gün yüzüne çıktı

Huawei'den iki yeni girişim geliyor

Huawei'nin açıklamış olduklarına göre başlangıçta Android uygulamalarını bulmak için kullandığı Petal Search adlı uygulamasında değişikliğe gidiyor. Uygulama, yeni özellikleri ile beraber Google Lens'e rakip oluyor. Mevcut görselleri tarayarak içeriği tanımlayan uygulama olan Google Lens'in arama özelliklerine de sahip olmuş oldu. Telefonunuzda yer alan bir ekran görüntüsünde Petal Search ile uygulamanın ne olduğunu söylemesine yardımcı olabilir. 

Diğer yandan telefonunuzu bir fiziksel nesneye tuttuğunuz zaman telefon o nesneyi tanıyacak ve satış sayfasına sizi yönlendirecektir. Belli bir süre boyunca sıcak haber gelmese de Google ile Huawei arasındaki bu rekabet sürmeye devam ediyor. Bakalım Huawei, Google karşısında daha ne gibi yenilikler sunacak göreceğiz. Ayrıca Çin ile ABD arasındaki rekabette tüm hızıyla devam ederken, Huawei'nin artık Android yerine kendi ekosistemi içerisinde yenilikler sunarak kullanıcıların beğenisini kazanmaya devam edeceğini muhtemel olarak göreceğiz. 


Huawei için yeni bir yasak dahaHuawei için yeni bir yasak daha

PAYLAŞ