Huawei, performans testlerinde hile yapıyor - Haberler - indir.com

Huawei, performans testlerinde hile yapıyor

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 52 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-09-06 13:30:00
Editör : Duygu Darılmaz
Kategori : Akıllı Telefonlar

Başarılı akıllı telefon üreticisi Huawei’nin, Benchmark performans testlerinde, hile yaptığı anlaşıldı.

Huawei ve onun alt markası olan Honor, son dönemlerde ismini en çok duyduğumuz akıllı telefon markaları olarak ön plana çıkıyorlar. Huawei, 2018 yılının başı itibariyle iddialı bir çıkış yakaladı ve modelleri ile çok okonuşulmaya başlandı. Son dönemlerin en başarılı akıllı telefon modellerini piyasaya süren Huawei’nin alt markası Honor da aynı şekilde pazarda iddialı bir şekilde ilerliyor.

Teknoloji dünyasını takip edenlerin bildiği üzere, bir akıllı telefon çıkmadan bir süre önce, Bencmark performans testine tabi tutuluyor ve kullanıcılar böylece, cihazın performansı hakkında bilgi sahibi oluyor. Huawei ve Honor marka telefonlar, bu testlerden genellikle iyi sonuçlar elde ediyor. Fakat yapılan bir araştırmanın sonucu, bu duruma bakış açısını değiştirebilir.

Huawei ve Honor’ın, Benchmark testlerinde hile yaptığı iddia ediliyor

Kısa bir süre önce AnandTech tarafından yapılan araştırma sonuçları, teknoloji dünyasını karıştıracak gibi duruyor. Yapılan araştırmaların sonucunda, Huawei ve Honor’ın, Benchmark testlerinde yanlış sonuçlar verdiği ileri sürüldü. Benzer bir haber, Meizu ve OnePlus modellerinde de görülmüştü. Bunu sağlayan şey, Huawei ve Honor model telefonlarda bulunan yapay zeka. Yapay zeka testi anlıyor ve testin almak istediği cevapları veriyor. Ortaya atılan bu iddiayla ilgili, Huawei cephesinden de yanıt geldi ve Huawei açıklamasında, yapılan testlerin kullanıcı deneyimi ile her zaman eşit olmayabileceğini söyledi.

Huawei, “Kullanıcı deneyimine daha çok önem veriyoruz.”

Huawei, konuyla ilgili açıklamada bulundu ve açıklamada şunları söyledi; “Benchmark skorları yerine her zaman kullanıcı deneyimine önem veriyoruz. Yapılan testler her zaman kullanıcı deneyimleri ile örtüşmüyor olabilir. Akıllı telefonlarımız; CPU, GPU ve NPU dahil olmak üzere donanımın performansını optimize etmek için yapay zeka gibi gelişmiş teknolojileri kullanıyor. Bu teknolojiler de uygulamaya göre farklı performans verilmesini sağlıyor.”

Açıklamanın devamında da, “Grafik olarak yoğun ve işlemciyi zorlayacak bir oyun oynandığında donanımın tüm özelliklerini kullanarak sorunsuz bir kullanıcı deneyimi ortaya çıkar. Ancak internette gezinmek gibi yoğun olmayan uygulamalarda yeterli performansı veren bir deneyim sunar. Cihazlar, bir kıyaslama uygulamasını anlayıp yüksek performans moduna uyum sağlar ve optimum performans gösterir. Ayrıca kullanıcıların da ihtiyaç duyduklarında modu değiştirebilmeleri için yeni bir erişim izni uygulamsını geliştirmeyi planlıyoruz. Huawei, enstitü lideri olarak, kullanıcı deneyimini doğru bir şekilde değerlendirebilecek en iyi kıyaslama standartlarını bulmak için iş ortakları ile çalışmaya oldukça istekli.” İfadelerine yer verildi.





PAYLAŞ