Huawei parmak izi teknolojisiyle rakiplerini geride bırakacak - Haberler - indir.com

Huawei parmak izi teknolojisiyle rakiplerini geride bırakacak

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 47 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-08-12 17:30:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Çin merkezli başarılı şirketlerin başında gelen Huawei, parmak izi teknolojisi için yeni bir çalışma içinde olduğu aktarıldı. Cihazların ekranına gömülü parmak izi okuyucusuna sahip olan modellerin kullanımı artış gösterirken, firma bu alanda çeşitli iyileştirmeler yapmayı planlıyor. Konuyla ilgili olarak ortaya çıkan bazı haberlere göre şirket, kullanıcıların deneyimini iyileştirecek bir parmak izi okuyucu teknolojisi üzerinde çeşitli çalışmalar yürütüyor. Bunun sayesinde kullanıcıların ekran belirli bir bölgeye bağlı kalmasının sebebi olmayacak. 

Huawei parmak izi için iddialı hareket ediyor

Cihazın ekranına gömülü parmak izi teknolojisi kullanıcıların büyük bir bölümü tarafından beğenilmiş ve model satın alımlarında bir kriter haline gelmişti. Şimdi ise Huawei tarafından geliştirilen sistem bu teknolojiyi baştan aşağı değiştirecek. Çünkü modellerde yer alan bu ekranın alt kısmında yer alan parmak izi okuyucu bölmesi, ekranın her yerine yayılacak. Bu sayede de Huawei markalı akıllı cihazlarda yer alan marka izi okuyucu, ekranın her yerinden kullanıcının parmağını okuyabilecek. Bu sayede kullanıcıların akıllı cep telefonlarının kilit kısmı alt kısımda değil, ekran üzerinde yani istenilen her yerde çalışabilecek. 

Huawei ekosistemiyle kullanıcılarının hayatını kolaylaştıracakHuawei ekosistemiyle kullanıcılarının hayatını kolaylaştıracak

Bu teknolojinin ilk olarak Çin, Avrupa, ABD, Güney Kore ve Hindistan piyasasına sunulacağı belirtiliyor. Ayrıca bazı uygulamalara getirilen parmak izi kilidinin de uygulamanın üstüne dokunularak açılabileceği belirtiliyor. Bu bilgilere ek olarak ekranda yer alam parmak izi sensörlerinin istenildiği şekilde ayarlanabildiği aktarıldı. Bunun sayesinde de kullanıcılar kullanmadığı alandaki sensörlerin çalışmasını durdurabilecekler. Bu teknoloji daha önce de konsept olarak Vivo Apex 2019 modelinde kendisini göstermişti. Ancak Huawei, bütün kullanıcılara bu özelliği kazandırmak için çalışıyor.


İndirmeye açılan Huawei GameCenter neler sunuyor?İndirmeye açılan Huawei GameCenter neler sunuyor?
Huawei Mate X2 ile Galaxy Note 20'ye rakip olacakHuawei Mate X2 ile Galaxy Note 20'ye rakip olacak
Qualcomm Huawei'ye yonga tedarik etmek istiyorQualcomm Huawei'ye yonga tedarik etmek istiyor

PAYLAŞ