Huawei P50'nin yeni tasarım ve özellik detayları - Haberler - indir.com

Huawei P50'nin yeni tasarım ve özellik detayları

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 43 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-01-18 14:31:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Teknoloji şirketi Huawei’nin gündeme gelmeye devam eden Huawei P50 serisi için şimdi ise tasarım ve teknik detayları yeniden ortaya çıktı. Pazarda bulunan Huawei P40 ailesinin yerini alacak olan Huawei P50 serisinin büyük bir ihtimalle 2021’in Mart ayında karşımıza gelmesi bekleniyor. Model hakkında çok büyük hacimlerde üretilmeyeceği ve her pazarda yer almayacağı belirtilirken, Çin pazarında HarmonyOS, diğer pazarlarda ise lisanssız Android işletim sistemine sahip olarak geleceği belirtilmişti. Bu açıklama ile gündem olan model için LetsGoDigital tarafından hazırlanan bazı tasarımlar ortaya çıktı.

Göreceğiniz bu tasarımların hangi modele ait olduğu net olarak bilinmiyor. Fakat yüksek ihtimalle Huawei’nin P50 ve P50 Pro modellerine ait olduğu belirtiliyor. Arka kamerada yer alan modüller ile birbirlerinden ayrılan bu cihazların, kavisli bir ön yüzeye sahip olduğu ve ön kamerayı ise ekran deliğinde taşıdığı gözüküyor.

Huawei P50 Pro'nun render görüntüleri ortaya çıktıHuawei P50 Pro'nun render görüntüleri ortaya çıktı

Huawei P50 serisi yeniden ortaya çıktı

Huawei P50 için ortaya çıkan teknik detaylarda ise P50 modeli için 90 Hz  OLED ekran, P50 Pro’da ise 120 Hz bir OLED ekran bulunması bekleniyor. İşlemci gücü olarak Kirin 9000 ve Kirin 9000e işlemcilerinin güç vermesi beklenen bu modellerin 66W kablolu, 50W ise kablosuz hızlı şarj desteğine sahip olacak. Ancak bazı sızıntılara göre ise şirketin 135W’lık hızlı şarj planı da bulunuyor. Dörtlü hoparlör sistemine sahip olacak olan bu model, 200x hibrit zoom teknolojisine de sahip olması bekleniyor.

Modellerin zoom tarafında liquid lens teknolojisi kullanacağı bir süre önce belli olan Huawei P50 serisi temel olarak sıvı lens olarak belirtilen bu teknolojiyi kullanacak. Sabit lenslerden farklı olarak farklı optik elementleri mekanik parçalar ile hareket ettirerek değil, sıvı içinden elektrik akımı geçirerek değişimi sağlamış olacak.  


Huawei ekrana gömülü ön kameraya sahip bir akıllı telefonun patentini aldıHuawei ekrana gömülü ön kameraya sahip bir akıllı telefonun patentini aldı
BlackBerry Huawei'ye bir dizi patent sattığını açıkladıBlackBerry Huawei'ye bir dizi patent sattığını açıkladı

PAYLAŞ