Huawei P50 serisinin etkileyici kamerası - Haberler - indir.com

Huawei P50 serisinin etkileyici kamerası

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 22 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-05-15 10:01:01
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Akıllı Telefonlar

Gelecek hafta içerisinde tanıtılması beklenen Huawei P50 serisi, her geçen gün farklı sızıntılar ile adından söz ettirmeyi başarıyor. Seri hakkında ortaya çıkan son sızıntı ise söz konusu cihazın arka tasarımını önemli ölçüde ortaya çıkarıyor. 

Huawei P50, tanıtım afişi kamera hakkında bilgi verdi

Popüler platform Twitter üzerinden bir kullanıcı tarafından yayınlanan görseller, P50 serisinin tanıtım afişini gözler önüne seriyor. Kaynak kısmından görselin gerçek olduğu aktarılırken, daha önce yayınlanan sızıntılarda bu bilgiler doğruluğunu gösteriyor. Öyle ki sızdırılan bu tanıtım afişinde kamera paketinin alt alta dizilen ilk halkadan oluşturulduğu aktarılıyor. Bu halkaların üst kısmında 3, alt kısmında ise bir kamera sensörü konumlandırılıyor. Yani serinin bu cihazları dörtlü kamera dizilimine sahip olacak. 

Huawei P50 için yeni kamera konsept tasarımı gözüktüHuawei P50 için yeni kamera konsept tasarımı gözüktü

Bir diğer açıdan ise arka kameraların hangi özelliklere sahip olduğu hakkında şu an için herhangi bir bir bilgi mevcut değildir. Söz konusu bu cihazın Huawei P50 modeli olduğunu düşünmek gerekirse üstte yer alan kamera ultra geniş açı, telefoto ve derinlik özelliklerine sahip olabilir. Bu durum karşısında alttaki sensör ise cihazın ana kamerasını oluşturacak. Aynı zamanda Pro ve Pro+ sürümlerinde ise telefoto kameranın yerine 3x değişken telefoto periskop sensörünün yer alması mümkündür. Huawei P50 serisi ile beraber Leica işbirliğinin devam edip etmeyeceği ise merak edilen konularında başında gelir. Sızıntılarda paylaşılan görsellerde bu durum karşısında tamamen açıklık kazanıyor. Çünkü görüntüyle oynandığı z aman alt kısımda Leica logosunun yer aldığını görülüyor. Böylelikle arka kamera performansının her zamanki gibi oldukça iddialı olacağını söylemek mümkündür. 

Huawei P50’nin dikkat çeken özellikleri

Huawei, her ne kadar zor günler geçiriyor olsa da bu durumu cihazlarına yansıtmak istemiyor. Böylelikle Huawei P50 serisi güçlü özelliklerinden herhangi bir ödün vermeyecek gibi gözüküyor. Seri P50, P50 Pro ve P50 Pro+ şeklinde 3 model olarak ayrılırken, cihazlar ekran ve kamera konusunda birbirinden ayrılıyor. Giriş modeli olarak değerlendirilen Huawei P50’de 6.3 inçlik Full HD+ ekran bulunurken, OLED panel 90 Hz yenileme hızıyla daha donanımlı bir hal alacak. İşlemci kısmında ise iki farklı çözüm dikkatleri üzerine çekiyor. Konuyla ilgili olarak ortaya atılan iddialara göre P50 modelinde Kirin 9000E işlemci bulunurken, diğer modeller ise gücünü Kirin 9000'den alacak. Geçtiğimiz yıl içerisinde duyurusu yapılan bu iki işlemcinin arasında temel fark ise grafik birimlerindeki çekirdek sayılarıdır. 

Cihazın kamerası hakkında elde edilen bilgiler oldukça kısıtlıdır. Serinin tüm modellerinde ana kameraya ek olarak 50 MP’lik Sony IMX 800 sensör tercih edileceği dile getiriliyor. 1 inç boyutundaki yeni görüntü sensörü, muadillerine göre daha büyük gözüküyor. Yardımcı arka kameralarda ise telefoto, ultra geniş açı ve derinlik sensörü yer alacak. Leica’nın Summilux serisi lensleri, serinin en önemli özellikleri arasında yer alıyor. Batarya kısmında ise önemli bir değişim yaşanması beklenmiyor. Huawei’nin 66W SuperCharge kablolu şarj desteği yerini korurken, 50W kablosuz şarjda serinin ortak özellikleri arasında yer alacak. Huawei P50 serisinin, markanın üzerinde uzun zaman çalıştığı HarmonyOS 2.0 işletim sistemine sahip olması bekleniyor.

 


Huawei P50, detayları belli olduHuawei P50, detayları belli oldu
Huawei P50 Pro+ tasarımı ortaya çıktıHuawei P50 Pro+ tasarımı ortaya çıktı
Huawei P50 serisi ve HarmonyOS yakın zamanda geliyorHuawei P50 serisi ve HarmonyOS yakın zamanda geliyor

PAYLAŞ