Huawei P50 serisi ve HarmonyOS yakın zamanda geliyor - Haberler - indir.com

Huawei P50 serisi ve HarmonyOS yakın zamanda geliyor

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 35 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-03-29 10:01:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Akıllı Telefonlar

Çin merkezli akıllı cihaz üreticilerinden Huawei, ABD tarafından uygulanan yasaklar karşısında zor durumlar yaşamıştı. Bunun ardından eski günlerine günlerine dönmek adına çeşitli planlar doğrultusunda hareket etmeye başladı. Şirket bünyesinde yer alanlar tarafından yapılan sızıntılara bakmak gerekirse, Huawei işletim sistemi Harmony OS, Nisan ayında tanıtılacak. Tam tarihinde yer aldığı bu paylaşımda Huawei P50 serisi tanıtım tarihi de ortaya çıktı.

Harmony OS ve Huawei P50 tanıtım tarihi belli oldu

Şirket içinden olduğu bilinen bir kullanıcının Weibo üzerinden yapmış olduğu paylaşıma göre, Harmony OS ve Huawei P50 serisi için ardı ardına tanıtım planlandı. Bu paylaşıma göre, Huawei 22 ve 26 Nisan için iki büyük tanıtım yapacak. Huawei’nin HarmonyOS işletim sistemini 24-26 Nisan’da düzenlenecek Huawei Geliştirici Konferansı 2021’de gün yüzüne çıkarması bekleniyordu. Verilen bu tarih iki gün önce olsa da, şirketin resmi lansmanı daha önce de yapılması muhtemel bir durumdur. 

Huawei P50 serisinin çıkış tarihi netleştiHuawei P50 serisinin çıkış tarihi netleşti

Huawei P50 serisi için ise daha önce Mayıs ayı içerisinde erteleneceği haberlerinden söz ediliyordu. Farklı bir Weibo kullanıcısının da Huawei P50 serisinin 27 Nisan tarihinde tanıtılacağını açıklaması ise tarihin doğru olma ihtimalini daha da artırıyor. Huawei P50 serisi için 27 Nisan tanıtımı, telefonun Çin'de piyasaya gireceği tarih olma ihtimali oldukça yüksektir. P50 serisinin tanıtım tarihi ise bazı uzmanlara göre oldukça şaşırtıcı bir durumdur. Bundan önce firma içinden gelen bazı sızıntılara göre Mayıs ayından önce hazır halde olmayacak. Bu bağlamda bu tanıtım sadece Çin için yapılma ihtimalini doğuruyor. 

Amiral gemisi P50 serisi için şu ana kadar birçok ayrıntı ortaya çıktı. Tasarımı ve dev kamera sistemi ortaya çıkan modelleri Kin 9000 işlemcisi ile beraber gelecek. Üç modelden oluşacak olan bu seri elde edilen bilgilere göre P50, P50 Pro ve Pro Plus’tan oluşuyor. P50 Pro ve P50 Pro Plus, daha önce de elde edilen sızıntı bilgilere göre 6,6inç 2640×1280 piksel 10 bit 120 Hz OLED ekranlar üzerine kuruluyor. Kamera kısmında ise P50 Pro'da 200x dijital yakınlaştırma olacağı ortaya çıkmıştı. Bu kameranın P50 Pro Plus için de kullanılma ihtimali var. Harmony OS 2.0 ile sunulması beklenen bu seride Android'in yer alıp almayacağı ise merak edilen konuların başında gelir. Tahminlere göre Huawei’nin isteğe göre Android ve HarmonyOS sunabilir. Şu an için konuyla ilgili olarak elde edilen bilgiler bunlarla kısıtlı olup yakın zamanda daha detaylı bilgilerin elde edilmesi bekleniyor. Sızıntılardan elde edilen bilgiler bunlarla kısıtlıdır. 


Huawei P50, HarmonyOS arayüzüne sahip ilk telefon olabilirHuawei P50, HarmonyOS arayüzüne sahip ilk telefon olabilir
Huawei P50 için yeni kamera konsept tasarımı gözüktüHuawei P50 için yeni kamera konsept tasarımı gözüktü
Huawei P50, detayları belli olduHuawei P50, detayları belli oldu

PAYLAŞ