Huawei P50 için tarih verildi - Haberler - indir.com

Huawei P50 için tarih verildi

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 21 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-06-23 14:00:01
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Akıllı Telefonlar

ABD'nin ambargo uygulaması sebebiyle Google ekosistemine erişimi kesilen ve bu sebeple de kendi işletim sistemini kuran Huawei, P50 serisini tanıtmak üzere hazırlıklara başladı. HarmonyOS işletim sistemini kullanması beklenen telefon güçlü özelliklere sahip olacak. 

ABD ambargosu sebebiyle Google ekosistemine erişimine son verilen ve bu sebeple de kendi işletim sistemini geliştiren Huawei, P50 serisini tanıtmak üzere hazırlıklara başladı. HarmonyOS işletim sistemine sahip olması beklenen bu telefon, sahip oldukları özelliklerle adeta zirvede yer almaya yönelik hareket edecek. Heyecanla beklenen bu telefonun ne zaman tanıtılacağı henüz belirsizliğini korurken, konuyla ilgili olarak yeni bilgiler ortaya çıktı. Weibo platformunda ortaya çıkan bir iddiaya göre, üç telefondan oluşan Huawei P50 serisi, Haziran ayı bitmeden çıkacak. 

Huawei P50 tasarım ve özellikleriyle görüntülendiHuawei P50 tasarım ve özellikleriyle görüntülendi

Huawei P50 serisi 29 Haziran’da tanıtılabilir

Uzun bir süredir hakkında çeşitli iddialar ortaya çıkan Huawei P50 serisi, şirketin yeni nesil amiral gemisi olma özelliğine sahip olacak. Ambargoların ardından uzun bir gerileme sürecine giren Çin merkezli teknoloji devi P50, P50 Pro ve P50 Pro+ olmak üzere üç farklı telefon ile kullanıcıların karşısına çıkacak. Hakkında pek fazla bilgi bulunmayan bu telefonlar, Sony'nin devasa yapıdaki IMX800 sensörüne sahip olacak. Standart akıllı cep telefon kameralarına göre çok daha büyük olan bu sensör, hem gündüz hem de gece çekimleri sırasında daha güçlü bir performans sergileyecek. Bu kamera için Leica ile ortak bir çalışma içerisinde olan Huawei, Alman üreticinin uzmanlığından son kez faydalanacak. 

Söz konusu bu akıllı cihaz, arka kısmında büyük lenslere sahip oval bir kamera kurulumuna sahip olacak. Oldukça geniş olan bu lenslerden biri tek diğeri ise üç farklı kameraya sahip olacak. Çip üretimindeki sıkıntılardan olumsuz bir şekilde etkilenen Huawei, P50 Pro ve P50 Pro Plus modellerinin Kirin 90000'den güç alması beklenirken, standart P50‘de ise Kirin 9000E yer alacak. Bu tercih, 3 akıllı cep telefonda da 5G modern teknolojiler olması sağlarken, maliyetinin aşırı yüksek olmasının da önüne geçecek. Şirketin bu modeller için kaç para fiyat belirlediği şu an için bilinmiyor. Fakat, Çinli teknoloji devinin gelecek engeller göz önüne alındığında fiyat performans konusunda oldukça başarılı olması bekleniyor. İddiaların doğruluk payı varsa cihaz ile ilgili olan tüm detaylar 29 Haziran tarihinde karşımıza çıkacak. Huawei P50 serisi hakkında elde edilen bilgiler şu an için bunlarla kısıtlı olup yakın zaman içerisinde daha detaylı bilgilerin eklenmesi bekleniyor. 


Huawei P50'nin kamera tasarımı ortaya çıktıHuawei P50'nin kamera tasarımı ortaya çıktı
Huawei P50 serisinin etkileyici kamerasıHuawei P50 serisinin etkileyici kamerası
HarmonyOS işletim sistemiyle gelecek ilk model Huawei P50'nin tanıtım tarihi açıklandıHarmonyOS işletim sistemiyle gelecek ilk model Huawei P50'nin tanıtım tarihi açıklandı

PAYLAŞ