Huawei P40 ve P40 Pro Sony'nin özel kamera sensörüyle gelecek - Haberler - indir.com

Huawei P40 ve P40 Pro Sony'nin özel kamera sensörüyle gelecek

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 15 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-01-19 17:50:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Donanım

Huawei’nin en geç bu senenin ortalarına doğru piyasaya sürmeyi planladığı Huawei P40 ve P40 Pro Sony’nin özel olarak ürettiği kamera sensörülerine ev sahipliği yapacak.

Ürettiği akıllı telefonlarla dikkatleri üzerine çeken Huawei’den sınırları zorlayacak iki yeni amiral gemisi daha geliyor. Bir süredir P40 ve P40 Pro modelleriyle adından sıklıkla söz ettiren şirketin yeni amiral gemisi akıllı telefonlarında özel üretilmiş sensörler kullanacağı ortaya çıktı. Çıkış yaptığı günden beri kamera alanındaki başarıyla anılan Huawei bir kez daha üstün çekim performansına sahip olacak cihazlarla karşımızda.

Huawei’nin geliştirdiği Quick App APK olarak indirilebilir durumdaHuawei’nin geliştirdiği Quick App APK olarak indirilebilir durumda

2020 senesinin ilk çeyreğinin sonlarına doğru tanıtılması beklenen Huawei P40 ve P40 Pro’nun arka panelinde dörtlü kamera kurulumuna ev sahipliği yapacağını daha öncesinde sizlerle paylaşmıştık. Kamerayı cepte taşınan profesyonel bir fotoğraf makinası haline getiren markanın bu kez yeni amiral gemisi cihazlarının yeni nesil periskop kameralarında iki ayna kullanacağı ve bu sayede 100x’e kadar dijital zoom imkanı tanıyacağı biliniyor. Arka panelinde 52 Megapiksel çözünürlüğe sahip bir kameraya ev sahipliği yapacağı da aktarılan Huawei’nin bu noktada Sony’nin özel olarak ürettiği kamerayı kullanacağı ortaya çıktı. Gelen sızıntılara göre Sony bu kamerayı Huawei P40 Pro modeli olarak özel olarak “Quad Quad Bayer” yapısında tasarlamış. Düşük ışıkta bile yüksek çekim performansı sağlayacağı açıklanan bu sensörün özel gece modu ile birlikte üstün bir performans sergileyeceği düşünülüyor. 40 Megapiksel çözünürlüklü “Cine” kameraya da ev sahipliği yapması beklenen cihazın derinlik alanında da 3D ToF sensöründen yardım alacağı biliniyor.

Huawei P40 Pro seramik gövdeye sahip olabilir

Akıllı telefon pazarında kamera teknolojisiyle her zaman iddialı olan Çin merkezli şirketin bu kez böyle bir teknolojiyle karşımıza çıkmasının teknoloji dünyasında büyük ilgi uyandırdığını söylemekte fayda var. Özellikle yakın detay çekimi seven kullanıcıların oldukça hoşuna gidecek bu teknolojiyle birlikte Huawei akıllı telefon pazarındaki kamera rekabete yeni bir nokta kazandırabilir.

Huawei P40 Pro özellikleri

2020 senesinin en iddialı telefonları arasında yer alacağı düşünülen Huawei p 40 Pro 6.67 inçlik ekrana ve QHD+HDR çözünürlükteki AMOLED ekran teknolojisine ev sahipliği yapıyor. 90 Hz yenileme hızına sahip olacak cihaz gücünü Kirin 990 ve Kirin 990 5G işlemci yongalarından alacak. 12 GB RAM kapasitesiyle oldukça yüksek performansa sahip olan cihaz, hem günlük kullanıma uygun, hem de oyun canavarı bir telefon arayanlar için son derece uygun. Düşük ışıkta bile güçlü bir performansa ve yüksek zoom kalitesine sahip olması beklenen cihazda Sony’nin özel olarak ürettiği 52 Megapiksel çözünürlüğündeki ana kamera yer alıyor. Arka panelinde dörtlü kamera kurulumuna ev sahipliği yapan cihaz normal versiyonunda 40 Megapiksel çözünürlüklü gelişmiş bir “Cine” kameraya, 8 Megapiksel çözünürlüklü 3x telefoto kameraya ve 3D ToF sensörüne sahip.4.500 mAh’lık güçlü batarya kapasitesine sahip olacak olan cihaz  40 W’luk hızlı şarj desteğine sahip.


Huawei uygulama geliştiricilerine gelir vadediyorHuawei uygulama geliştiricilerine gelir vadediyor
Huawei’nin 2019 yılına ait kazancı açıklandıHuawei’nin 2019 yılına ait kazancı açıklandı

PAYLAŞ