Huawei P40 Pro kamerası nasıl olacak? - Haberler - indir.com

Huawei P40 Pro kamerası nasıl olacak?

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 57 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-03-09 14:01:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Konuyla ilgili olarak daha önce 7 adet görüntü sensöründen meydana gelen adeta bir kamera cumhuriyetine ev sahipliği yapacağı duyurulan Huawei P40 Pro'nun şimdi de kamera özellikleri hakkında bilgiler ortaya çıktı. Tanıtıldığı anda mobil fotoğrafçılık alanının en iyi oyuncusu olacağına neredeyse kesin gözüyle bakılan Huawei P40 Pro'nun arka kısmında yer alan kameralara dair özelliklerin detayları sızdırıldı. 

Huawei P40 Pro kamerası neler sunacak?

Toplamda 5 adet arka kameraya sahip olacak olan Huawei P40 Pro adlı akıllı cihazda ana kameraya ek olarak, Leica imzasını taşıyan IMX700 görüntü sensörü de cihazda yerini alacak. Sensörlerin her biri 1.22 mikron büyüklüğe sahip 52 milyon piksel özelliğine sahip olan RYYB görüntü sensörü, 1/1.28 inç boyutlarında olup kullanıcıya kusursuz bir kullanım sunmak adına eşsiz özelliklere sahiptir. 16 piksele kadar pixel bining yani piksel birleştirme yapma özelliğine sahip olan bu sensör, ışık miktarının düşük olduğu ortamlarda 4 pikseli tek bir süper pikselde birleştirerek, ışık hassasiyetini daha iyi hale getiriyor ve 12 MP çözünürlüğünde olabildiğince kusursuz fotoğraflar çekebiliyor.

Huawei P40 Pro'nun muhtemel tasarımı belli olduHuawei P40 Pro'nun muhtemel tasarımı belli oldu

Bunun yanı sıra aynı zamanda RYYB renk filtresi özelliği sayesinde söz konusu bu sensörün daha çok ışık emmesi sağlanıyor ve telefonun gece çekim performansı da bu şekilde artırılmış oluyor. Genellikle akıllı cihazlar gece fotoğraf çekme konusunda pek de tatmin edici olmuyor. Fakat Huawei P40 Pro, adeta kamera cumhuriyetini ilan ettiği için gece ya da gündüz çekimlerinde sorunsuz bir kullanım sunacak. 

Huawei P40 Pro'da yer alan ana kamera 40 MP çözünürlüğünde olup 1/1.5 boyutunda IMX650 ultra geniş açılı sensör ile beraber kullanıcıların karşısına çıkacak. RGGB filtresini kullanmayı tercih eden bu sensör, hareketli görüntüler için de kameranın genel performansını destekleyerek kullanıcılara net fotoğraflar elde etmesini sağlıyor. Ana ve geniş açılı kamera sensörlerinin yanı sıra aynı zamanda; 10x hibrit yakınlaştırma yapabilen periskop kamera, 3x optik yakınlaştırmalı telefoto kamera ve ToF kamera sensörü de kamera paketi içerisinde yerini alacak. Ek olarak ise çift tonlu LED flaş, renk sıcaklığı sensörü ve mikrofon da kamera modülünün içerisinde yer alacak.

Henüz tanıtımı gerçekleşmemiş olsa da cihaz hakkında bilgiler sızıntı şeklinde gündemde yer alıyor. Özellikle kamera kısmı ile ses getirecek olan bu akıllı cihazın ekran kısmı 6.5 inç büyüklüğünde olup QHD+ ekran çözünürlüğü sunarken, 90 Hz yenileme hızı da oldukça dikkat çekici özellikler arasında yer alıyor. bu özellikler ile beraber cihaz yüzde 98 oranında ekran kasa kullanımı sunuluyor. Kamera kısmı ile olduğu gibi aynı zamanda ekran ve tasarım olarak da son derece iddialı olan Huawei P40 Pro, donanım olarak da son derece güçlü özellikler ile beraber kullanıcıların beğenisine sunulacaktır. Söz konusu bu akıllı cihaz 26 Mart tarihinde Fransa'nın başkenti Paris'te gerçekleştirilecek olan bir lansman kapsamında tanıtılacak. Ardında da ürün raflarda yerini alacak. 


Huawei P40 Pro'nun tasarımını gösteren kılıfHuawei P40 Pro'nun tasarımını gösteren kılıf
Huawei P40 Pro seramik gövdeye sahip olabilirHuawei P40 Pro seramik gövdeye sahip olabilir
Huawei P40 Pro için hazırlanan render görselleriHuawei P40 Pro için hazırlanan render görselleri

PAYLAŞ