Huawei P40 Octa PD Oto Odaklama özelliği ile yüksek netlik sunacak - Haberler - indir.com

Huawei P40 Octa PD Oto Odaklama özelliği ile yüksek netlik sunacak

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 5 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-05-15 14:31:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Akıllı telefon satın alırken en önemli kriterlerden birisi kamera oluyor. Fotoğraf kişiden kişiye değişen bir zevk aracı olsa da, fotoğrafın doğru bölgelerde netlik sağlaması önemli noktalardan birisi oluyor. Bu noktada ise Çinli şirket Huawei’nin P40 serisi telefonlarında kullanıcılarına sunmuş olduğu Octa PD Otomatik Odaklama özelliği bulunuyor. Bu özellik ile her koşulda Huawei ile net fotoğraflar çekme imkanına sahip oluyorsunuz. Fotoğrafı çekilen kişi bir obje, manzara, olay yada benzeri durumlarda net çıkmayan fotoğraf tüm durumu batırabiliyor.

Her zaman net ve anlaşılır fotoğraflar çekmek istenirken, insanlık tarihinde 200 yıla dayanan fotoğrafçılık dünyasında Huawei, mobil cihaz fotoğrafçılığı noktasında netlik ve odaklanma sorun olmadan yepyeni bir teknoloji sunuyor.

Resmi olarak tanıtılan Huawei P30 Pro New Edition özellikleri ve fiyatıResmi olarak tanıtılan Huawei P30 Pro New Edition özellikleri ve fiyatı

Huawei’den önemli kamera teknolojisi

Kontrast algılamalı oto odaklama

Bir görüntü sensör aracılığı ile gerçek zamanlı olarak oluşturulup ve odağı belirlemek için algılanan görüntünün maksimum kontrast noktası Görüntü Sinyali İşlemcisine aktarılır. CDAF, lensin odak noktasında tekrar ayarlaması gerektiğinden daha yavaş gerçekleşir. Diğer yandan daha çok düşük ışıklı ortamlarda değişen aydınlık durumlarına ise daha duyarlı olur.

Faz algılamalı oto odaklanma

Ana senksördeki renk algılayan pikseller, PDAF’i desteklemek için odak pikselleriyle değiştirilir. Otomatik netleme elde etmek için ise Lens hareketini kontrol ederek, fazla farkı ortadan kalkar. PDAF’in özelliklerinde yer alan sık lens hareketi gerektirmeden gelişmiş odaklama hızı ve hassasiyeti bulunuyor. Fakat sınırlı sayıda odak pikseli var ve tüm pikseller için odaklanmaz.

Tam piksel çift faz algılamalı oto odaklama

Çift PDAF’i destekleyen sensörler, her bir piksel için bağımsız olarak PDAF gerçekleştirmesine olanak sağlayan iki fotodiyotla oluşturulmuş renk algılama pikselleri kullanır. Her piksel bir netleme pikseli olduğundan ötürü, düşük ışıklı yada hareketli fotoğraflar çekerken bile netleme süresinde oldukça iyileşme gerçekleşir.

Huawei P40 dünyanın ilk Full Pixel Octa PD Otomatik Odaklamasını sunuyor

Huawei P40 serisi ise yüksek çözünürlüklü ve hızlı odaklama sunan 50 MP Huawei Ultra Görüntü Sensörüne sahip durumda. Her piksel otomatik netleme desteği için iki fotodiyot içeriyor. Varsayılan kamera modu, dört pikseli bir 2.44 mikrometre boyutunda bir süper piksele birleştirerek her pikselin sekiz fotodiyotun otomatik odaklama amacı ile çalışarak daha keskin bir şekilde odaklama sağlar.

  • Düşük ışıklı koşullarda ve küçük nesnelere odaklama hızı ve doğruluğu artar.
  • Sokak ve spor fotoğrafçılığı noktasında hareketli nesne yakalamak için gelişmiştir.
  • Video çekimi esnasında sürekli odak izleme elde ediliyor.

Huawei P40, Full Pixel Octa PD AutoFocus desteği sayesinde bir lazer sensöre de sahip durumda. Huawei P40 ve P40+ modellerinde daha iyi ve net bir odak elde etmek için mesafeyi rahat bir şekilde ölçebilen ToF kamera ile beraber geliyor. Otomatik Odaklama kamera performansının en önemli durumlarından birisi oluyor. Sadece kamera odağı nesneye hızlı ve doğru bir netleme yaptığı zaman keskin fotoğraflar çekilebilir.


Huawei Türkiye 2020 ilk çeyrek raporunun detaylarını paylaştıHuawei Türkiye 2020 ilk çeyrek raporunun detaylarını paylaştı
ABD'nin Huawei ambargosu hakkında yeni kararıABD'nin Huawei ambargosu hakkında yeni kararı

PAYLAŞ