Huawei P40 gece çekimi modu ile geceleri aydınlatacak - Haberler - indir.com

Huawei P40 gece çekimi modu ile geceleri aydınlatacak

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 38 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-07-22 17:41:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Geçtiğimiz ay içerisinde Huawei P40 serisi için Çin'de yayımlanan kamera ve batarya güncellemeleri, Asya ve Avrupa ülkelerine de geliyor. Huawei P40, gece çekimi modu, akıllı göz takibi ve ışık dengeleme özelliği ile tazelendi.

Huawei P40 yepyeni kamera özellikleri ile tazelendi

Özel gece çekim modu ve daha birçok özellikle yenilenen Huawei P40, gece çekimlerinde kullanıcıların yüzünü güldürecek. EMUI 10.1.0.147 (C432E8R6P1) ve EMUI 10.1.0.142 (C636E8R4P1) adlı iki farklı güncelleme yayımlandı. Söz konusu bu iki güncellemenin de boyutu 832 MB olarak açıklandı. Diğer güncellemenin ise 593 MB boyutunda olduğunu söylemek mümkün. EMUI 10.1.0.147 adlı güncelleme, Huawei P40 adına özel olarak hazırlanan “Süper Gece Portre Modu 3.0” için geliştirildi. Diğer yazılımın ise P50'ın ön kamerasını odaklanma konusunda daha da geliştirdiğini söylemek mümkün. 

Huawei P40 serisi kamera performansıyla TIPA'dan ödül aldıHuawei P40 serisi kamera performansıyla TIPA'dan ödül aldı

Akıllı göz izleme özelliği, kullanıcıların gözüne odaklanarak gözlerin hareketini takip ediyor ve aynı zamanda onlarla eş zamanlı olarak harekete geçiyor. Bu sayede cihazın ön kamerası ile çekilen fotoğraflarda göz veya yüz kayması gibi sorunlar ortadan kalkıyor. Huawei P40, yeni gece modu ile kullanıcıların daha da profesyonel fotoğraflar çekmesini sağlamaya çalışacak. Aynı zamanda ışık seviyesi düşük olan ortamlarda da devreye girebilen bu özellikte otomatik zamanlayıcı da bulunuyor. Bunun yanı sıra ise güncellenmiş olan bu gece modunun cilt tonunu ışık seviyesinin düşük olduğu ortamlarda daha doğal bir şekilde gösterdiğini de belirtmek mümkün. Huawei P40 için hazırlanan bu güncellemenin cihazın kamerasını renkli ışıkların bol olduğu ortamlarda da koruduğunu ve bu sayede de öz çekim yani selfie fotoğraflarının daha düzgün bir şekilde çekilmesini sağladığı dile getirildi. Huawei, ön kamerası ile video çekenleri de göz ardı etmedi. 

Çin merkezli olan bu başarılı akıllı cep telefonu üreticisi, bu süreçten sonra böyle P40 ile gece çekilen videoların çok daha aydınlık görüneceğini açıkladı. Buna ek olarak ise videonun arka planında yer alan ve kameraya yansıyan ışıkların yeni güncelleme eşliğinde videoya zarar vermesi önlenecek. Konuyla ilgili son olarak ise Huawei P40'ın bu yazılımlar sayesinde artık çok daha az şarj tükettiği ve iki güvenlik yaması ile donatıldığı aktarıldı. Bu güncellemelerin telefonunuza gelmesi için 1 ile 8 hafta boyunca beklemelisiniz. Bu güncellemeleri elde etmek için şu yolu takip edebilirsiniz; Ayarlar > Sistem > Yazılım güncellemesi > Güncellemeleri kontrol et > İndir. Bu adımları takip ederek güncellemeyi akıllı cep telefonunuza indirebilir ve kameranızı daha fonksiyonel bir şekilde kullanabilirsiniz. 


Türkiye'de satışa sunulan Huawei P40 ve P40 Pro fiyatıTürkiye'de satışa sunulan Huawei P40 ve P40 Pro fiyatı
Huawei P40 Lite kablosuz kulaklık ile beraber satıştaHuawei P40 Lite kablosuz kulaklık ile beraber satışta
Huawei P40 Octa PD Oto Odaklama özelliği ile yüksek netlik sunacakHuawei P40 Octa PD Oto Odaklama özelliği ile yüksek netlik sunacak

PAYLAŞ