Huawei P40 ailesinin kamera özellikleriyle ilgili yeni detaylar ortaya çıktı - Haberler - indir.com

Huawei P40 ailesinin kamera özellikleriyle ilgili yeni detaylar ortaya çıktı

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 27 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-02-17 09:31:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Akıllı Telefonlar

Samsung Galaxy S20 ailesinden sonra 2020’nin en çok beklenen amiral gemileri Huawei P40 ve P40 Pro olarak karşımıza çıkıyor. Güçlü özelliklerle piyasaya sürülmesi beklenen cihazın kamera özellikleri belli oldu.

Elde edilen son bilgilere göre Huawei P40 ve P40 Pro modellerinin ana kamerası için Sony’nin 52 megapiksel IMX700 kamera sensörünü kullanacak. Ancak bu sensörün Galaxy S20 Ultra ve Xiaomi Mi 10 Pro’nun gerisinde olduğu düşünüldüğünde şirketin Pro modeli için farklı bir alternatifi olup olmadığı merak ediliyor. Bildiğiniz üzere akıllı telefon üreticileri arasındaki kamera rekabeti hızla ilerlemiş durumda. Artık birçok amiral gemisi 108 Megapiksel’lik kameralarla karşımıza çıkıyor. Ancak tabi fotoğraf kalitesi için sadece kullanılan sensörün çözünürlüğü değil fiziksel etkenlerde oldukça önemli. Sonu IMX700’in ise birim başına ışığa duyarlı piksel boyutu diğer sensörlerden daha büyük. Buda fotoğraflarda saf bir kalite ve yüksek düşük ışık performansı sağlıyor. Bu da Huaweri’nin yeni modellerinin düşük ışıklı çekimlerde rakiplerinin bir adım önüne geçebileceği anlamına geliyor.

MWC'nin iptalinden sonra Huawei tanıtım etkinliğini duyurdu!MWC'nin iptalinden sonra Huawei tanıtım etkinliğini duyurdu!

Huawei P40 Pro için hazırlanan render görselleri

Huawei’nin yeni amiral gemisi ailesinin P40, P40 Pro ve P40 Pro PE olmak üzere üç farklı versiyonla piyasaya sürüleceği biliniyor. Ailenin en düşük özelliklerine sahip olacak modeli P40’ın arka panelinde üçlü kamera sistemi, P40 Pro’nun arka panelinde dörtlü kamera sistemi ve P40 Pro Pe’nin arka panelinde ise beşli kamera sistemi olması bekleniyor. Arka panelinde yüksek zoom desteği sunacak periskop kameraya sahip olacağı bilinen P40 Pro PE modelinin kamera performansı ise oldukça merak ediliyor. 50x zoom’u hibrit olarak geçmesi beklenen cihazın Galaxy S20 Ultra gibi 100x zoom özelliği sunan cihazları zorlayacağı düşünülüyor.

Huawei P40 Pro’nun bilinen özellikleri

90 Hz ekran yenileme hızına sahip olacağı bilinen Huawei P40 Pro 6.7 inç ekran boyutu ve QHD+ HDR AMOLED ekran teknolojisine sahip olacak. Gücünü Kirin 990 işlemci yongasından alan cihaz 12 GB RAM kapasitesiyle yüksek bir performans sunuyor. 4.500 mAh’lık pil gücüne sahip olduğu bilinen Huawei P40 Pro 40 W’luk hızlı şarj desteğine sahip olacak. Ailenin diğer akıllı telefonlarının özellikleri ise henüz belli değil. 26 Mart tarihinde resmi olarak tanıtılacak Huawei P40 ailesiyle ilgili gelişmelerden sizleri bilgilendirmeye devam edeceğiz.


ABD'den Huawei'ye karşı iki yeni suçlama daha!ABD'den Huawei'ye karşı iki yeni suçlama daha!
Huawei'ye geçici lisans programı için 45 gün ek süre verildiHuawei'ye geçici lisans programı için 45 gün ek süre verildi

PAYLAŞ