Huawei P30 ve P30 Pro'ya DC Karartma Özelliği Geliyor - Haberler - indir.com

Huawei P30 ve P30 Pro'ya DC Karartma Özelliği Geliyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 30 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-05-31 16:01:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Akıllı Telefonlar

Çinli şirket Huawei’nin amiral gemisi serisi olan P30 modeli için Çin’de yeni bir yazılım güncellemesi dağıtıma çıktı. Güncelleme ile beraber kullanıcı deneyimini olumlu yönde etkileyen küçük fakat iyi bir yenilik cihazlara geliyor. DC karartma adlı bu özellik ile OLED ekranlardaki düşük parlaklık seviyesinde gerçekleşen titremelerin önüne geçilmesi hedefleniyor. Şirketin P30 ve P30 Pro modelleri amiral gemisi cihazlar olduğu için ekran teknolojisi tarafında OLED panel kullanılmış durumda. Ancak OLED ekranların dezavantajlarından birisi ise düşük parlaklık seviyesinde yaşanan titreme sorunu olarak karşımıza çıkıyor. Ancak şirket yayınladığı güncelleme ile bu durumu da iyileştiriyor.

P30 Serisi İçin DC Karartma Geliyor

Huawei Krizinin Google'a Maliyeti Çok BüyükHuawei Krizinin Google'a Maliyeti Çok Büyük

DC karartma teknolojisi ise her piksele gönderilen akım azaltılıyor. Akımın düşürülmesi ile beraber ise piksellerde yaşanan titreme problemi ve ihtimalide düşmüş oluyor. Ayrıca DC karartma özelliği ile telefon ekran parlaklığının ortama göre otomatik göre ayarlanabileceği belirtiliyor. Bu sayede cihazların pil ömrüne de olumlu bir katkı sağlayacak diyebiliriz. Güncelleme kayıtlarına göre DC karartma özelliği akıllı telefonların ayarlar menüsünden aktif edilebilecek. 400 MB boyuta sahip olan güncelleme paketi, telefonun ekrandan parmak izi tarayıcı özelliğini de optimize edecek.

Güncelleme şuan için Çin bölgesinde yayınlanırken, güncellemenin ne zaman Çin dışına açılacağı henüz bilinmiyor. Ayrıca diğer OLED ekranlı amiral gemisi Huawei modellere bu DC karartma özelliğinin gelip gelmeyeceği henüz bilinmiyor.  


Kar Amacı Gütmeyen Bağımsız Kuruluş IEEE'den Huawei YasağıKar Amacı Gütmeyen Bağımsız Kuruluş IEEE'den Huawei Yasağı
Huawei Krizi Çözülüyor mu?Huawei Krizi Çözülüyor mu?

PAYLAŞ