Huawei P30 Pro ile Galaxy S10'un incelemesi - Haberler - indir.com

Huawei P30 Pro ile Galaxy S10'un incelemesi

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 8 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-03-27 14:11:04
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Donanım

Akıllı cihaz üreticisi firmalarının en parlak isimlerinden Samsung ve Huawei karşı karşıya. İki firmanın da amiral gemilerini yazımızın içeriğinde karşılaştıracağız. Huawei'in bugün düzenlediği etkinlikte elbette ki en dikkat çeken ürünü P30 Pro oldu. Son derece güçlü teknolojik donanımlara ve tasarım özelliklerine sahip olan cihaz yakın zamanda Türkiye pazarında da yer alacak. Galaxy S10 Plus ile aynı segment özelliğini taşıyan Huawei P30 Pro şimdiden merak konusu olmayı başardı. Her iki amiral gemisi de üt düzey teknolojik özelliklere sahip olup kullanıcılara muhteşem seçenekler sunmaktadır. Huawei P30 Pro daha çok kamerası ile ön plana çıkarken Galaxy S10 Plus ise tasarım özellikleri ile dikkatleri üzerine çekiyor. 

Huawei P30 Pro ve Galaxy S10 Plus'ın ekran karşılaştırması

Huawei P30 Pro 6,47 inç ekran özelliğinin yanı sıra FHD+ çözünürlüğüne sahip olarak tasarlandı. Galaxy S10 Plus ise 6,40 inç ekran özelliğinin yanı sıra QHD+ ekrana sahiptir. P30 Pro'nun çözünürlüğünün düşük olması bataryasına katkı sağlayarak bir yandan kendini toplamıştır. Huawei P30 Pro OLED teknolojisi doğrultusunda tasarlanmış olup, Galaxy S10 Plus ise, Dynamic AMOLED ekran özelliğine sahiptir. Dynamic AMOLED, Samsung'un S10 serisinde kullandığı yeni bir teknolojidir. Bunun yanı sıra aynı zamanda Samsung'un kullandığı en iyi ekran teknolojisi olarak görülmektedir.

Huawei P30 Pro dört arka kamerasıyla büyüleyecek!Huawei P30 Pro dört arka kamerasıyla büyüleyecek!

Huawei P30 Pro ve Galaxy S10 Plus'ın kamera karşılaştırması

Samsung Galaxy S10 Plus'a göre Huawei P30 Pro'nun kamera özelliği çok daha iddialıdır. Huawei'de, üçlü ana kamera sistemi bulunurken ön kısımda ise tek kamera sistemi mevcuttur. Cihazın arka kısmında yer alan kamera, 40 Megapiksel çözünürlüğünde ve f/1.6 diyafram özelliğine sahiptir. Bunun yanı sıra Huawei'de AIS ve OIS özelliği de yer alıyor. Huawei'nin kamerası ile 4K 60 FPS video kayıt yapmanıza imkan tanıyacaktır. Bununla beraber 409.400 ISO değerine sahip olan kamerada düşük ışıklı ortamlarda bile kaliteli fotoğraflar çekmek mümkündür. Cihazın ön kamerası ise 30 Megapiksel özelliğine sahiptir. 

Galaxy S10 Plus'a bakacak olursak, arka kısımda üçlü kamera sistemi varken, ön kısımda ise, ikili kamera kurulumu mevcuttur. Arka tasarımda yer alan ana kamera 12 Megapiksel çözünürlüğe sahiptir. Aynı zamanda OIS desteği ile gelen bu kamera f/1.5 ve f/2.4 diyafram değerlerine sahiptir. Kameralardan diğeri ise, 123 derecelik geniş açılı çekim yapmanıza imkan tanır. Ön kısımda yer alan kameralardan biri 10 diğeri ise, 8 Megapiksel özelliğine sahiptir. Cihazın ön kamerası ile portre çekimler yapabilirsiniz. 

Huawei P30 Pro ve Galaxy S10 Plus donanımsal karşılaştırması

Huawei P30 Pro, 7 nm fabrikasyon süreci ile üretilen sekiz çekirdekli Kirin 980 işletim sistemi üzerine kuruldu. Bunun yanı sıra aynı zamanda cihazda Mali-G76 MP10 GPU özelliği de mevcuttur. Cihaz farklı RAM ve depolama seçeneklerine sahip olacak. Ülkemizde satışa sunulacak olan seçenekler ise, 6 GB RAM ve 128 GB depolama alanlarına sahiptir. 

Galaxy S10 Plus ise Exynos 9820 gücü ile tasarlanmıştır. 8 nm fabrikasyon süreci doğrultusunda üretilen bu akıllı cihaz Mali G76 grafik seçeneği ile oyuncuları da tatmin edecek bir teknolojiye sahiptir. Bu özelliklerin yanı sıra cihazda 8 GB RAM ve 128 – 512 GB depolama alanı vardır. Samsung RAM açısında da oldukça güçlü bir şekilde tasarlanmıştır.


Samsung, Galaxy S10 Plus İçin İlk Güncellemeyi YayınladıSamsung, Galaxy S10 Plus İçin İlk Güncellemeyi Yayınladı
Seramik gövdeli Samsung Galaxy S10 Plus görüldüSeramik gövdeli Samsung Galaxy S10 Plus görüldü
Samsung Galaxy S10 Plus sanıldığından daha ince olabilirSamsung Galaxy S10 Plus sanıldığından daha ince olabilir

PAYLAŞ