Huawei P30 Pro için profesyonel fotoğrafçlık tavsiyleri - Haberler - indir.com

Huawei P30 Pro için profesyonel fotoğrafçlık tavsiyleri

Tahmini Okuma Süresi : 4 ' 52 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-08-28 23:10:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Donanım

Mobil fotoğrafçılık akıllı telefonların gelişen kameraları ve yüksek çözünürlüklü fotoğraflar sayesinde yeni nesil bir fotoğrafçılık akımı haline gelmiş bulunmakta. Rahatlık ve konforu bir arada sunan bu yeni yaklaşım Huawei P30 Pro’nun devrim yaratan yetenekleriyle birleşince her koşulda profesyonel fotoğraflar elde etmenize olanak sağlanıyor. Usta fotoğrafçıların tercihi Huawei P30 Pro’yla birlikte kamera artık cebinizde. 

Huawei P30 Pro'nun kullanıcılarına sunduğu kamera eşsiz yeteneklere sahip. Artık fotoğraf kurguları ve objektife yorumunuzu yansıtmak hem daha kolay, hem de daha eğlenceli. Bir fikri küçük ipuçlarından yararlanarak eşsiz görüntülere çevirebileceğiniz Huawei P30 Pro’yla ışık oyunları ve doğru açılara konumlanarak nefes kesen kareler elde edebilirsiniz. 

Göz Kamaştırıcı Kırmızı Rengi ile Huawei P30 Pro GeliyorGöz Kamaştırıcı Kırmızı Rengi ile Huawei P30 Pro Geliyor

Huawei P30 Pro dört arka kamerasıyla büyüleyecek!

Profösyonel bir fotoğraf makinesinin özelliklerine sahip olan Huawei P30 Pro “Leica Quald Kamera Sistemi”ni kullanıyor. 50X dijital zoom, 5X optik zoom özelliğine sahip olan kamerasına yardımcı Huawei SuperSpectrum sensör sayesinde artık gece çekimleri de daha net. Çift görüntülü video ve makro fotoğrafçılık özeliklerine sahip olan Huawei P30 Pro’nun kamerasının sahip olduğu yetenekleri, profesyonel bir fotoğrafçı olan Leica Uluslararası Fotoğraf Temsilcisi Kristian Dowling tarafından değerlendirildi. 

İşte Kristian Dowling’in Huawei P30 Pro’yu kullanarak harika kareler yakalamanız için size tavsiye ettiği küçük ipuçları; 

Portre çekimleri 

Porte çekimlerinde bir konuyu objektife yansıtabilmek ya da bir modeli çekmek için doğru ışığa dikkat etmek ve gölgeyi göz önünde bulundurmak çok önemlidir. Portre modu yakın mesafedeki nesnelerin otomatik olarak bulanıklaştırarak size yardımcı olmaktadır. Kristian Dowling doğru ışığı hareketlerinizle yakalayarak ve Huawei P30 Pro’nun 3B derinliği sayesinde profesyonel kameralarla çekilmiş gibi bir fotoğraf elde edebileceğinizi söylüyor. Bunun yanı sıra dilerseniz Huawei’nin derini kontrol etmenize yardımcı yazılımı sayesinde görüntüyü kaydederek arından odağı yeniden ayarlayabilirsiniz. 

Manzara çekimleri 

Kristian Dowling manzara fotoğrafçılığı için en önemli kural olan “Altın oran” olarak da adlandırılan“Üçte bir kuralı”nı açıkladı. Huawei P30 Pro’nun fotoğraf kompozisyonu oluşturmanıza yardımcı olacak “Izgara”” özelliği sayesinde ekranda beliren çizgilere dikkat ederek “Altın oran” dengesini yakalayabilir ve estetik açıdan benzersiz kareler elde edebilirsiniz. 

Huawei P30 Pro, DxOMark'ın en iyisi seçildi

Manzara için yararlanabileceğiniz diğer bir özellik ise “Pro modu”. Bu mod fotoğrafçılara Iso, estante hızı ve beyaz dengesi gibi teknik özellikleri kullanabilmelerine olanak tanımaktadır. Huawei’nin gelişmiş yazılımı sayesinde zayıf ışıkta bile pürüzsüz bir görünüme sahip fotoğrafla elde edebilirsiniz. 

Üstün yakınlaştırma yeteneği 

5X optik zoom, 10 X hibrit Zoom ve 50X dijital zoom özellikleriyle uzaklık kavramını ortadan kaldıran Huawei P30’da yakınlaştırarak estetik bir kare elde etmeniz için en dikkat etmeniz gereken nokta cihazı sabit tutmak. Objektif yakınlaştırıldıkça ışığın ister istemez azalacağını açıklayan Kristian Dowling görüntüye yakınlaştıkça telefonu sabit tutmak zorlaşacağından yüksek kalitede fotoğraflar için kullanıcılara tripod öneriyor. Tripod taşıyamadığınız yerlerde ise dirseklerinizi bir yüzeye sabitleyerek cihazı tutabilir ya da telefonunuzu sabit bir alana yaslayabilirsiniz. 

Düşük ışık yüksek performans 

Huawei P30 Pro İddialı Kamera Teknolojisine Sahip Olacak

İyi fotoğrafçıların bir makinede aradığı en iyi iki özellik, kameranın özneleri arka plandan ayırabilmesi ve düşüş ışıkta iyi görüntüler sunabilmesidir. Huawei P30 Pro, düşük ışıkta çekim yapmak isteyenlere yüksek Iso ve enstantane hızlarını seçme imkanı sunar. Bu sayede ışığın kötü olduğu yerlerde bile ayrıntılı fotoğraflar elde edebilirsiniz. Kristian Dowling düşük ışıkta tripodsuz çekim yapmak isteyenlerin olası hareketlerin fotoğraf karesini bozmasına engel olabilmesi için düşük ISO ve enstantane hızından uzak durmalarını öneriyor.  

Güneş ışığında fotoğraf çekimi 

Kristian Dowling  birçok akıllı telefon kamerası fotoğrafı daha parlak kaydetmeyi ayarladığından eğer doğrudan güneş ışığında fotoğraf çekimi yapıyorsanız, pozlamayı azaltarak HDR ve Al otomatik modunu etkinleştirmeniz daha kaliteli fotoğraf elde etmenizi sağlayacağını açıkladı. Bu sayede fotoğraftaki vurgu ve gölge aralığında daha fazla bilgi yansıtabilir ve daha dinamik kareler elde edebilirsiniz. 

Huawei P30 Pro ile çekim yaptıktan sonra cihazın kamerasını genel olarak değerlendiren Kristian Dowling, “Neredeyse tüm aydınlatma koşullarında harika görüntüler kaydedebilir; bu, bazı profesyonel kameralar hakkında dahi söyleyemeyeceğim bir özellik.” değerlendirmesini yaptı. 


Huawei P30 Pro'ya efsane bir özellik ekleniyorHuawei P30 Pro'ya efsane bir özellik ekleniyor
Huawei P30 serisi, 10 milyon satışa ulaştıHuawei P30 serisi, 10 milyon satışa ulaştı

PAYLAŞ