Huawei P30 Pro, DxOMark'ın en iyisi seçildi - Haberler - indir.com

Huawei P30 Pro, DxOMark'ın en iyisi seçildi

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 50 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-03-28 10:37:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Dünya'nın ileri gelen teknoloji şirketlerinden biri olarak hizmet vermeye devam eden Huawei şirketi, Huawei P30 Pro ile oldukça büyük bir başarı elde etti. Akıllı cihazların kamera performanslarını her yönü ile inceleyen ve bu konu hakkında çeşitli değerlendirmeler yapan DxOMark tarafından da en iyisi olarak da tescillenen Huawei P30 Pro ilk haberlerinin sızdığı günden bu yana büyük ilgi ile karşılanmaya devam ediyor. DxOMark, akıllı cihazlarda bulunan kamera sistemini, pozlama, zoom, kontrast, otofokus, dengeleme, gürültü, doku ve renk gibi çeşitli özelliklerini detaylı olarak inceleyerek değerlendirmeden geçiriyor. 

Huawei'in yepyeni amiral gemisi Huawei P30 Pro, teknoloji sektörünün en önemli isimlerinden biri olan DxOMark tarafından değerlendirilerek en iyisi seçilmeye hak kazandı. Profesyonel fotoğraf makinelerini, objektifleri ve aynı zamanda akıllı cihaz kameralarını inceleyerek çeşitli testlerden geçiren DxOMark platformu, Huawei P30 Pro^yu test ederek en iyisi olarak seçti. Kamera değerlendirme sistemi anlamında sektörün en iyisi olarak karşımıza çıkan DxOMark, test aşamasını tamamlayarak Huawei P30 Pro'ya toplamda 112 puan verdi.

Göz Kamaştırıcı Kırmızı Rengi ile Huawei P30 Pro GeliyorGöz Kamaştırıcı Kırmızı Rengi ile Huawei P30 Pro Geliyor

Huawei P30 Pro, DxOMark'dan tam not aldı

DxOMark platformu bugüne kadar bir çok kamera sistemini değerlendirmiştir. Bunların arasında en yüksek değer olan 112 puan elde ederek zirvede yerini almayı başaran Huawei P30 Pro, fotoğrafta 119, videoda ise 97 puan aldı. Bu sonuçlara göre Huawei P30 Pro kullanıcılarının kusursuz ve profesyonel düzeyde fotoğraflar elde edeceklerini anlayabiliyoruz. Bu puan sisteminde ana kamera listesinde ilk sırada yer alan amiral gemisinin en büyük rakibi ise yine kendi firmasından olan 109 puana sahip Huawei Mate 20 Pro olarak seçildi. Değerlendirme sıralamasını yine aynı puan ile Huawei P20 Pro ve Samsung Galacy S10 Plus takip ediyor. Saydığımız bu cihazlar her iki üreticinin de büyük çalışmalar sonucu ortaya koyduğu ve ciddi başarılar elde ettiği amiral gemilerdir. 

P30 Pro'nun ön kamerasıda teste dahil oldu

Bunların yanı sıra aynı zamanda platform birkaç gün önce ön kamera değerlendirmesine de yine Huawei P30 Pro'yu kattı. Bu eşsiz amiral gemisi ön kamera değerlendirmesinden ise, 89 puan aldı. Ön kamera değerlendirmesinde ise, sırayı Samsung Galaxy S10 Plus, Google Pixel 3 ve Samsung Galaxy Note 9 takip ediyor. 

4 kamera sistemli Huawei P30 Pro

Huawei P30 Pro'nun bir önceki modeli Huawei P20 Pro da oldukça başarılı bir kamera sistemi ile karşımıza çıkmıştı. Ürün o günlerde piyasaya girdiği anda oldukça ses getirmiştir. Şimdi ise sırasını P30 Pro'ya devretti. Bu eşsiz kamera sistemli amiral gemisi daha haberleri sızmaya başladığı andan itibaren gündemde oldukça ses getirmişti. Üç kamera sisteminin yerine dört kamera sistemi kullanılan Huawei P30 Pro herkesin dikkatlerini üzerine çekmeyi başarıyor. 20 + 40 + 8 ve ToF kamerasından oluşan bu dörtlü kamera sistemi, 5X optik zoom, 10X hibrit zoom ve 50X dijital zoom imkanlarını da sunuyor. 

 


Huawei P30 Pro İddialı Kamera Teknolojisine Sahip OlacakHuawei P30 Pro İddialı Kamera Teknolojisine Sahip Olacak
Huawei P30 Pro'nun Çıkış Tarihi ve Fiyatı AçıklandıHuawei P30 Pro'nun Çıkış Tarihi ve Fiyatı Açıklandı
Huawei P30 Pro ile Galaxy S10'un incelemesiHuawei P30 Pro ile Galaxy S10'un incelemesi

PAYLAŞ