Huawei P20 Serisinden Yüksek Satış Başarısı - Haberler - indir.com

Huawei P20 Serisinden Yüksek Satış Başarısı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 43 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-06-19 12:30:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Akıllı Telefonlar

Çinli telefon üreticisi Huawei'nin kamera yetenekleri ile ön plana çıkan amiral gemisi ailesi olan Huawei P20 serisi için satış rakamları açıklanmaya başladı. Üç kameralı yapısı ile serinin Pro modeli en güçlü cihaz konumunda yer alırken modeller performansları ile de dikkat çekmeye devam ediyorlar. Son açıklanan rakamlar ile beraber ise şirketin satışlardan bir hayli memnun olduğu ortaya çıkıyor. Geçtiğimiz günlerde 2018 yılı için tam 200 milyon akıllı telefon sevkiyat rakamını aşmak istediklerini dile getiren firma bu rakamlara erişebilmek için çalışmalarını sürdürüyor. Diğer yandan yeni model hazırlıkları da süren şirketin P20 ailesi için iyi satış rakamlarına eriştiği biliniyor.

Son gelen resmi bilgilere göre P20 serisinin şu zamana kadar 8 milyon seviyelerinde satış yaptığı belirtilirken bu rakamın ilk üç aylık global satış rakamı olduğu ifade ediliyor. 6 milyon rakamını geçen P10 serisinden sonra şirketin yüzde 81'lik bir satış artışı gerçekleştirdiği gözüküyor. Amerika pazarı ile beraber bu resmi rakamların dahada artması beklenirken P20 serisinin Android pazarındaki elde edilmiş en büyük satış rakamlarından birisi olarak gözüküyor. Modeller ülkemiz ve diğer Avrupa ülkelerinde oldukça ilgi görürken Avrupa üzerinde de büyük bir kullanıcı kitlesi oluşmaya devam ediyor.

Bu satış rakamının en büyük oyuncularından birisi ise hiç kuşkusuz P20 Pro versiyonu olarak biliniyor. Modeli hatırlayacak olursak cihazda 2240 x 1080 piksel çözünürlüklü 6.1 inçlik AMOLED bir ekran yer alıyordu. Çentikli bir yapı ile gelen modelde parmak izi tarayıcısı ile beraber home butonu bulunuyor. Android 8.1 Oreo ile çıkış yapan modelde 4000 mAh'lik bir batarya ve 40 megapiksel + 20 megapiksel + 8 megapiksellik toplamda 3 kameralı bir ana kamera sistemi yer alıyor. Ön yüzeyde ise 24 megapiksellik bir kamera görüyoruz. Son olarak cihazın ülkemiz fiyatının 4999 TL rakamlarında olduğunu hatırlatalım.





PAYLAŞ