Huawei P20 Pro vs. iPhone XS - Haberler - indir.com

Huawei P20 Pro vs. iPhone XS

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 57 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-10-05 11:25:00
Editör : Ahmet Haşim Erdoğan
Kategori : Akıllı Telefonlar

iPhone XS ve XS Max her koşuldu iyi pozlama elde etmeyi amaçlayan Akıllı HDR özelliğine sahip. Bu özellik ile akıllı telefonlar arasında  kamera noktasında seleflerine kıyasla önemli bir gelişme sağlıyor. Kamerasıyla iddialı olmasının yanı sıra DxOMark'ın konuğu olan bu telefon Apple'ın beklediği gibi çıkmadı.

Huawei P20 Pro vs. iPhone XS

Kıyaslama sitesi olan DxOMark, genel kamera performansı konusunda XS Max'e ikincilik verirken, zirveyi Huawei P20 Pro'ya bırakıyor. DxOMark, test için pek çok kriteri göz önünde bulunduruyor. Bu kriterler, flaş, otomatik odaklama, kontrast, pozlama, gren, zum ve alan derinliği gibi telefonu tüm yönleriyle incelediler. Test sonucunda iPhone XS Max 105 puan aldı. Test sonuçlarına göre iPhone XS Max'in kamerasının zum performansının bazı zayıf noktaları mevcut. DxOMark, alan derinlikli fotoğraflarda zaman zaman yanlış hesaplamalar yaptığını da belirtti.

Huawei ve OPPO'nun Benchmark Uygulamalarında Hile Yaptığı KesinleştiHuawei ve OPPO'nun Benchmark Uygulamalarında Hile Yaptığı Kesinleşti

Tekrar iPhone XS Max, Samsung Galaxy Note 9 ve Huawei P20 karşısında bazı kompozisyonlarda daha az ayrıntı üretebiliyor. Bunun sonucu olarak 105 puanla ikinci olan iPhone XS Max, HTC U12+'ı bir basamak aşağı indiriyor. Bu puanlamalar ise şöyle:

  1. 109 Puan / Huawei P20 Pro
  2. 105 Puan / Apple iPhone XS Max
  3. 103 / HTC U12+
  4. 103 / Samsung Galaxy Note 9 
  5. 102 / Huawei P20
  6. 99 /  Samsung Galaxy S9 Plus
  7. 99 / Xiaomi Mi 8
  8. 98 / Google Pixel 2
  9. 97 / Apple iPhone X
  10. 97 / Huawei Mate 10 Pro

Sıralamalar bu şekilde. Test sonuçlarına göre bu telefonlar Huawei P20 Pro'ya yetişemiyor. Gelecek zamanlarda Huawei P20 Pro'yu tahtından düşüren telefonun kim olacağını göreceğiz. Zaten teknolojinin gelişmesi ile birlikte telefonlara çok sağlam özellikler geliyor. Yeni sensörlerin geliştirilmesi, farklı tasarımların geliştirilmesi ve birçok donanım iyileştirmelerinin yapılması ile birlikte çok yakında bu telefonu tahtından düşürecek bir marka çıkar diye düşünüyoruz. Fakat Huawei, sağlam bir adım atarak kendi telefonun sahip olduğu bu tahtı, tekrardan kendine ait farklı bir model indirebilir. Bu şekilde sürekli zirvede kalan Huawei markası olabilir.


Huawei Y9 (2019) duyurulduHuawei Y9 (2019) duyuruldu
Huawei Mate 10 Pro İçin Pie Güncellemesi BaşladıHuawei Mate 10 Pro İçin Pie Güncellemesi Başladı
Huawei Enjoy 9 Plus detayları ortaya çıktı!Huawei Enjoy 9 Plus detayları ortaya çıktı!

PAYLAŞ