Huawei P10 Lite'ın Özellikleri Ortaya Çıktı - Haberler - indir.com

Huawei P10 Lite'ın Özellikleri Ortaya Çıktı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 34 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-01-24 11:50:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

MWC 2017 etkinliği kapsamında birçok akıllı telefon tanıtılarak yakın zamanda piyasaya sürülecek. O markalardan biri olan Huawei ise Şubat ayının sonunda yeni amiral gemisi telefonu ve diğer modellerini kullanıcıların beğenisine çıkartacak. Bunlardan en çok beklenen ise Huawei P10 ve P10 Plus modelleri olacaktı. Ancak yeni gelen bilgilere göre bu cihazlarına daha orta segment donanım parçaları kullanacak olan marka asıl gücünü P10 Lite ile gösterecek gibi duruyor.

Birçok özelliğin gözüktüğü Çin'in telefon sertifikalandırma firması olan TENAA'nın bazı belgelerinde gözüken WAS-AL00 kodlu cihazın Huawei P10 Lite olduğuna kesin gözüyle bakılıyor. Bu modelin olduğu TENAA belgelerinde ise yeni modele dair bazı teknik detaylar belirlenmiş durumda. Modelde 2.1 GHz hız ile çalışan Kirin işlemcisinin yanı sıra 4 GB RAM belleği ve 64 GB dahili depolama bulunmaktadır. P10 Lite ile çift kamera yerine tek 12 megapiksel çözünürlüklü bir kamera tercih eden firma ön yüzeyde 8 megapiksel kamera kullanmış. Ayrıca arka kameranın hemen altında parmak izi sensörü konumlandırılmış durumda.

Full HD 5.2 inç büyüklüğünde bir ekranı olacak olan cihazın 2900 mAh büyüklüğünde bir bataryası bulunuyor. 146.5 x 72 x 7.2 mm boyutlarındaki tasarımı ve 146 gram ile dikkat çeken model kutudan Android 7.0 Nougat işletim sistemi ile çıkıyor. WAS-AL00 kodunun Huawei P10 Lite modeli olup olmadığı henüz belli olmasada MWC 2017 kapsamında bize bu modelin yada bu özelliklere yakın bir modelin karşımıza çıkacağı belli oluyor. Ayrıca özelliklere bakacak olursak, Huawei'nin yeni serisi olan P10'nun amiral gemisindeki cihaz konumda P10 Lite bulunurken, P10 ve Plus modellerinin daha orta seviye özelliklere sahip olacağı düşünülüyor.





PAYLAŞ