Huawei oyun konsolu pazarına giriş yapabilir - Haberler - indir.com

Huawei oyun konsolu pazarına giriş yapabilir

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 49 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-02-11 20:01:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Çin’in en büyük teknoloji üretici markalarından olan Huawei, her alanda kendi gelişim ve ürünlerini sunmaya devam ediyor. Çin’li popüler sosyal medya platformu Weibo’da ortaya çıkan yeni iddialara göre şirketin piyasada yer alan PlayStation ve Xbox oyun konsollarına benzer bir rakip oyun konsolu geliştirdiği iddia edildi. Weibo’da ortaya çıkan bilgiye göre markanın böyle bir geliştirme aşamasında olduğu söylenirken, bu oyun konsolunun özelliklerine dair ise herhangi bir bilgi bulunmuyor. Teknoloji devi Huawei, sadece akıllı telefon ile rekabet etmek değil, piyasada yer alan her ürün alanında kendi adını göstermeyi hedefliyor gibi duruyor.

Henüz ortada bir belge olmasa da, bazı kişiler ve ünlü duyumcular tarafından konu hakkında şeyler görebiliyoruz. Bu kapsamda ise Huawei’nin bir konsol geliştrdiği Weibo üzerinde iddia edildi.

Huawei Mate X2 tanıtım tarihi belli olduHuawei Mate X2 tanıtım tarihi belli oldu

Huawei piyasaya bir oyun konsolu çıkartabilir

Popüler sosyal medya platformu Weibo’da böyle bir iddia dolarşırken, platformun sızıntıları ve bilgi paylaşımları ile ünlendiği biliniyor. Söz konusu iddiayı atan kişi ise Huawei ve Honor’un geçtiğimiz yıl oyuncu diüstü bilgisayar geliştirdiğini de açıklamıştı. Bu iddia sonrasında ise Huawei bir dizüstü bilgisayar modeli çıkartmasa da, Honor böyle bir hamle yapmış ve Hunter adına sahip bir oyuncu dizüstü bilgisayar modeli tanıtmıştı. Şimdi söz konusu bu aynı kişi taraıfndan Huawei’nin bir oyun konsolu geliştirdiği iddia ediliyor.

Huawei’nin geliştirmiş olduğu bu oyun konsolu hakkında henüz çok fazla bir bilgi yer almıyor. İddiayı ortaya atan kişi tarafından PlayStation ve Xbox oyun konsolları ile benzerlik göstereceğini belirtiyor. Bu bilginin haricinde piyasaya çıkış tarihi yada konsolun olası özelliklerine dair bir bilgi yer almıyor. Ayrıca Huawei’nin oyun konsolu pazarının yanı sıra başka ürünler ve kategorileri de piyasaya sunacağı iddia ediliyor.  


Biden yönetimi Huawei yasaklarını kaldırmayacakBiden yönetimi Huawei yasaklarını kaldırmayacak
Huawei CEO'su Ren Zengefi Joe Biden'dan yasakların hafifletilmesini talep ediyorHuawei CEO'su Ren Zengefi Joe Biden'dan yasakların hafifletilmesini talep ediyor

PAYLAŞ