Huawei nova 9 serisinin tanıtımı yapıldı! - Haberler - indir.com

Huawei nova 9 serisinin tanıtımı yapıldı!

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 5 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-09-25 14:36:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Akıllı Telefonlar

Global pazarda etkisini kaybetmiş gibi gözüken Huawei, HarmonyOS ile çalışan orta segmentte yer alan Huawei nova 9 serisinin tanıtımını gerçekleştirdi. İste söz konusu bu serinin özellikleri ve fiyatı.

Çin merkezli teknoloji şirketlerinden Huawei, orta segmentte yer alan nova serisinin tanıtımını gerçekleştirdi. Çin pazarında oldukça sevilen orta segment serisi, HarmonyOS 2 ile sunuldu. Şirketin yakın zaman içerisinde dağıtmayı planladığı HarmonyOS 2 işletim sistemin ilk orta segment örnekleri arasında yer alan Huawei nova 9, özellikleri ve fiyatı ile ön plana çıkıyor.

Huawei'den yeni esnek akıllı telefon: Huawei Mate XHuawei'den yeni esnek akıllı telefon: Huawei Mate X

Huawei nova 9 hızlı şarj özelliğine sahip

Son zamanlarda üretilen akıllı cep telefon üreticileri orta segmentte yer alan cihazlar için 5G rekabeti içerisinde girmiş olsa da bu özellik fiyatta önemli bir etki yaratıyor. 5G yerine 4G desteğine sahip olan Huawei nova 9, Snapdragon 788G 4G çipine sahiptir. Serinin bu çip ile sunacağı en dikkat çeken özellikler arasında 100W’a kadar hızlı şarj sunması yer alıyor. Serinin bir ana modeli ve bir de Pro modeli vardır. Huawei nova 9, FHD+ çözünürlükte 120Hz tazeleme hızıyla 6.57 inç boyutunda OLED ekran üzerine kuruludur. Pro modelde ise ekran boyutu 6.72 inç büyüklüğüne çıkıyor. Ana modelin ön kısmında yer alan kamerası tekli olduğu için ekranın ortasında bir delik yer alırken Pro modelde 32 Megapiksel selfie kamerası ile beraber bir de ultra geniş açılı kamera yer alıyor. Bu ekstra lens özelliği sebebiyle Pro modelin ön kamerası ekranın sol kısmında U şeklinde bir tasarımla yer alıyor. 

Her iki cihazın da arka kısmında dörtlü kamera yer alıyor. 8 Megapiksel ultra geniş açılı çekim ve derinlik sağlayan snapper ile beraber 2 sensör bulunuyor. Üst kısmında ise 50 Megapiksel çözünürlüğündeki ana kamera olduğunu görmek mümkündür. Arka kamera özellikleri ana model ve Pro model içinde aynıdır. İki cihaz arasındaki en büyük fark ise batarya kısmında görülüyor. Ana modelde 4.300 mAh kapasite ile 66W’a kadar hızlı şarj yer alırken Pro modelde 4.000 mAh kapasitede 100W’a kadar hızlı şarj özelliği bulunuyor. Bu noktada küçük bir kapasite artışı ile hızlı şarj arasında seçim elbette ki kullanıcılara bırakılıyor. Huawei, Pro modelin tam şarj olmasının 20 dakika olduğu belirtiliyor. 

Huawei nova 9'nun teknik özellikleri 

Ekran: FHD+ çözünürlükte 120Hz OLED 6.57 inç / Pro modelde 6.72 inç

İşlemci: Snapdragon 778 4G

RAM: 8GB

Depolama: 128GB / Pro modelde 256GB

Batarya: 4.300 mAh, 66W hızlı şarj / Pro modelde 4.000 mAh, 100W hızlı şarj

Kamera: 50 Megapiksel ana kamera, 8 Megapiksel derinlik ve ultra geniş açı lensi, 2 adet 2 Megapiksel sensör

Bağlantı: 4G, Wi-Fi ve Bluetooth

İşletim sistemi: HarmonyOS 2

Huawei nova 9 serisi fiyat etiketi

İki model de mavi, mor, yeşil ve siyah renk alternatifleri ile 29 Eylül tarihinde Çin'de satışa sunuluyor. 8GB RAM ve 128GB depolamaya sahip olan ana model 418 dolar, 8GB RAM ve 256GB depolamaya sahip Pro model ise 464 dolar fiyat etiketine sahip olacak. 


Huawei'den 6G teknolojisi için tarih verdiHuawei'den 6G teknolojisi için tarih verdi
Huawei Nova ve Nova 9 Pro Özellikleri Belli OlduHuawei Nova ve Nova 9 Pro Özellikleri Belli Oldu
Huawei Mate 50 Pro'nun çıkış tarihi sızdırıldıHuawei Mate 50 Pro'nun çıkış tarihi sızdırıldı

PAYLAŞ