Huawei Nova 9 Pro, Geekbench’te ortaya çıktı - Haberler - indir.com

Huawei Nova 9 Pro, Geekbench’te ortaya çıktı

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 18 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-09-20 15:30:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Akıllı Telefonlar

Huawei Nova 9 Pro, Snapdragon işlemcisi ve 8 GB RAM seçeneği ile Geekbench testinde kendini gösterdi. 

Çin merkezli akıllı cihaz üreticisi Huawei, Huawei 9 serisi adlı cihazların tanıtımını yapmak üzere hazırlıklara başladı. Şirket, 23 Eylül tarihinde Çin'de yeni cep telefonlarını piyasaya sürmek adına hazırlıklara başladı. Bu bağlamda yaklaşan Nova 9 serisinin de iki modelden oluşması bekleniyor. Bunlar;  Huawei Nova 9 ve Nova 9 Pro şeklinde olacağı öğrenildi. Bundan birkaç gün öncesinde Huawei Nova 9 Pro, TENAA sertifikası ortaya çıkmıştı. Sertifika lansman öncesinde söz konusu bu akıllı cihazın teknik özelliklerini detaylı bir şekilde sundu. Şimdi ise yakın zaman içerisinde Geekbench testinde kendini gösterdi. Test liste şeklinde akıllı cep telefonun özelliklerini gösteriyor. 

Honor, Huawei'den Ayrıldıktan Sonra Çin'de 3. Sıraya YükseldiHonor, Huawei'den Ayrıldıktan Sonra Çin'de 3. Sıraya Yükseldi

Huawei Nova 9 Pro, Snapdragon 778G’den güç alıyor

Geekbench listesine bakıldığında Huawei Nova 9 Pro modelinin RTE-AL00 model numarasına sahip olduğunu görmek mümkündür. Karşılaştırma sonuçlarına bakıldığında cihaz Snapdragon 778G yonga setinden güç alıyor. Söz konusu işlemci 6. Nesil Qualcom AI Engine'a sahiptir. Söz konusu bu akıllı cep telefon 8 GB RAM ile sunuluyor. Bunun yanı sıra işletim sistemi noktasında HarmonyOS 2'ye sahip olması da bejklentiler arasında yer alıyor. Bunun yanı sıra cihaz 6.72 inç ekran üzerine kurulu olacak. 120Hz tazeleme hızı sunarken 300Hz dokunmatik örnekleme hızı özelliği ile gelmesi bekleniyor. Cihazın boyutlarının ise 163.4 x 74.4 x 7.97 mm ve 186 gram ağırlığında olması bekleniyor.

İddialara göre Nova 9 Pro, dörtlü kamera kurulumuna sahip olacak

Nova 9 Pro'nun dörtlü kamera dizilimi ile geleceği ile ilgili bir takım söylentiler bulunuyor. Bu bağlamda ise arka kamera modüşü 50 MP ana kameraya sahip olabilir. Aynı zamanda 8 MP ultra geniş kamera ve bir çiftte 2 MP sensör olabilir. Cihazın ön kısmında ise 2 adet 32 MP kamera olması beklentiler arasındadır. 3C sertifikasına göre 100W hızlı şarj özelliğine sahip olan bu cihaz, aynı zamanda 4.000 mAh bataryadan güç alması bekleniyor. Buna ek olarak ise ekran içi parmak izi sensörünün de olacağı beklentiler arasındadır. Son olarak ise Huawei Nova 9 Pro'nun yeni görüntüleri ise lansmandan önce aktarıldı. Konuyla ilgili olarak ortaya çıkan görseller cihazın 8 GB RAM ve 128GB/256GB dahili depolamaya sahip olacağı da öğrenildi. Huawei Nova 9 Pro ile ilgili olarak elde edilen bilgiler şu an için bu kadar olup gelecek günler içerisinde daha fazla bilgi elde edilebilir. 


Huawei'den yeni esnek akıllı telefon: Huawei Mate XHuawei'den yeni esnek akıllı telefon: Huawei Mate X
Huawei'den 6G teknolojisi için tarih verdiHuawei'den 6G teknolojisi için tarih verdi
Huawei Nova ve Nova 9 Pro Özellikleri Belli OlduHuawei Nova ve Nova 9 Pro Özellikleri Belli Oldu

PAYLAŞ