Huawei Nova 8 Pro 4G resmi olarak tanıtıldı - Haberler - indir.com

Huawei Nova 8 Pro 4G resmi olarak tanıtıldı

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 50 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-04-27 16:31:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Teknoloji

4G ürün gamını genişletmeye devam eden Huawei, Nova 8 Pro’nun 4G versiyonunu resmi olarak tanıttı. Yeni versiyonu 5G sürümünden ayıran tek nokta ise ağ desteği.

Akıllı telefon pazarının önemli şirketlerinden olan Huawei son dönemlerde yaşadığı düşüşü engellemeye uğraşıyor. 2019 senesinin Mayıs ayında patlak veren ABD ve Çin arasındaki ticari savaşın tam ortasında kalan şirket bu savaştan büyük darbeler aldı. ABD’de “Ulusal güvenlik tehdidi” ilan edilen Huawei ABD’li iş ortaklarını da kaybetmiş ve 5G teknolojisinde her ne kadar diğer şirketlerden önde olsa da İngiltere gibi ülkeler şirketin teknolojisini kullanmayı da reddetmişti. Tüm bu durumlar şirketi alt markası olan Honor’u elden çıkarmak zorunda bıraktı. Geçtiğimiz sene en çok akıllı telefon satışı yapan şirketler arasında birinci sıraya bile yerleşmeyi başaran şirket bu sene ilk beşin içinde bile yer almıyor. Keza şirketin yonga tedarikinde yaşanan sorunlarda Huawei’yi bu sene üretimi azaltmaya zorlamış durumda. Hal böyleyken uluslararası pazarda varlığını devam ettirmek için uğraşan şirket bu dönemde amiral gemilerinden ziyade yeniden 4G ağına yönelmiş durumda. Geçtiğimiz dönemlerde Nova 8 Pro 5G’yi tanıtan şirket seriye yeni bir versiyon ekleyerek cihazın 4G versiyonunu da tanıttı.

Huawei uygun fiyatlı katlanabilir bir telefon tanıtabilirHuawei uygun fiyatlı katlanabilir bir telefon tanıtabilir

Huawei Nova 8 Pro 4G özellikleri

6.72 inç FullHD+ OLED ekran paneliyle karşımıza çıkan Nova 8 Pro 4G, 120 Hz ekran tazeleme hzıına sahip. Gücünü Kirin 985 yonga setinden alan Nova 8 Pro 4G, 8 GB RAM ve 256 GB’ta kadar dahili depolama desteği sunuyor. Ek olarak microSD desteğine de sahip olan Nova 8 Pro 4G, iki adet ön kameraya sahip. Ön panelinde 16 MP’lik geniş açı ve 32 MP’lik ultra geniş açılı kamera modüllerine ev sahipliği yapan Nova 8 Pro 4G, arka panelinde 64 MP ana kamera, 8 MP ultra geniş açı, 2 MP derinlik ve yine 2 MP makro kameraya sahip. Renkli tasarımı ile dikkat çeken akıllı Nova 8 Pro 4G’de parmak izi okuyucusu da ekranın içerisine yerleştirilmiş.

Huawei ekrana gömülü ön kameraya sahip bir akıllı telefonun patentini aldı

4.000 mAh’lık bir batarya kapasitesine sahip olan Nova 8 Pro 4G, 66 W’lık hızlı şarj desteğine sahip. Güçlü bir hızlı şarj desteği sunan Nova 8 Pro 4G, şirketin iddialarına göre sıfırdan %60‘a sadece 15 dakikalık şarj süresinde ulaşabiliyor. Kutusundan Android 10 tabanlı çıkan cihazda Google Servisleri bulunmuyor.

  • Ekran : 6.72 inç Full HD+ OLED
  • İşlemci: Kirin 985
  • RAM: 8 GB
  • Ön kamera: 16 MP + 32 MP
  • Arka kamera: 64 MP + 8 MP + 2 MP + 2 MP
  • Depolama alanı: 128/256 GB
  • Batarya: 4000 mAh
  • Şarj teknolojisi: 66W
  • İşletim sistemi: Android 10 tabanlı EMUI 11
  • Port: USB-C

Huawei Nova 8 Pro 4G fiyatı

Nova 8 Pro 4G’nin 8GB RAM ve 128 GB depolama seçeneğine sahip olan versiyonu 615 dolar, 8 GB RAM ve 256 GB depolama seçeneğine sahip olan versiyonu ise 680 dolar fiyat etiketlerine sahip.

 



Huawei'nin aramaları dinlediği iddası ortaya çıktıHuawei'nin aramaları dinlediği iddası ortaya çıktı
Huawei, büyüyen akıllı telefon pazarında ilk 5’in dışında kaldıHuawei, büyüyen akıllı telefon pazarında ilk 5’in dışında kaldı

PAYLAŞ