Huawei Nova 7 SE 5G duyuruldu - Haberler - indir.com

Huawei Nova 7 SE 5G duyuruldu

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 24 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-10-16 15:30:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Akıllı Telefonlar

Çinli teknoloji şirketi Huawei, Nova 7 SE 5G Youth adlı orta seviye akıllı telefon modelini duyurdu. Bu yeni cihaz nisan ayında duyurulan Nova 7 SE 5G’nin yeni bir versiyonu olarak karşımıza çıkıyor. Her iki model arasında ise işlemci farkı karşımıza çıkıyor. Huawei’nin Nisan ayı içinde Nova 7 SE 5G adlı akıllı telefon modeli duyurduğu biliniyor. Bu telefonda bazı yenilikler yapan şirket, Nova 7 SE 5G Youth olarak yeni bir model ile karşımıza çıkıyor. Bu yeni cihazda 6.5 inç büyüklüğünde FHD+ çözünürlüklü bir LCD ekran görüyoruz. Delikli bir yapıya sahip olan bu modelde 16 MP çözünürlüklü bir ön kamera yer alıyor. Huawei telefonun yan bölümünde ise parmak izi sensör ile kullanıcı güvenliği sağlanıyor.

Huawei Nova 7 SE 5G Youth tanıtıldı

Huawei Mate 40 Pro’dan çıkan ilk performans sonucuHuawei Mate 40 Pro’dan çıkan ilk performans sonucu

Huawei’nin tanıttığı bu yeni akıllı telefon modeli MediaTek Dimensity 800U işlemcisinden gücünü alıyor. Nisan ayında duyurulan Nova 7 SE 5G modelinde ise Kirin 820 işlemcisi bulunuyordu. Şirket, bu işlemciyi 8 GB RAM ve 128 GB depolama alanı kombinasyonu ile destekliyor. Ancak microSD kart desteği ile depolama alanının genişletilmesine imkan sağlanmıyor. Bu yeni cihaz Android 10 tabanlı EMUI 10.1 arayüzüne sahip olarak 40 watt hızlı şarj desteği ile 4000 mAh’lik bir kapasite sunuyor.

Cihazın arka tarafında ise dikey olarak dörtlü kamera sistemi bulunuyor. Bu kamera sisteminde 64 MP ana kamera, 8 MP ultra geniş açı kamera, 2 MP derinlik kamerası ve 2 MP de derinlik sensörü yer alıyor.

  • Ekran: 6.5 inç FHD+, LCD
  • İşlemci: MediaTek Dimensity 800U
  • RAM: 8 GB
  • Depolama: 128 GB
  • Ön Kamera: 16 MP
  • Arka Kamera: 64 MP + 8 MP + 2 MP + 2 MP
  • Batarya: 40 watt hızlı şarj destekli 4.000 mAh
  • İşletim Sistemi: Android 10 tabanlı EMUI 10.1

Huawei tarafından yapılan açıklamalar doğrultusunda Çinli kullanıcılar bu telefona an itibariyle sahip olabiliyorlar. Küresel pazara giriş noktasında ise Huawei’den henüz bir açıklama gelmiş değil. Yurtdışı pazarında ise 340 dolar seviyesinde satılması bekleniyor.


Oppo, Huawei ambargosunu avantaja çevirme peşindeOppo, Huawei ambargosunu avantaja çevirme peşinde
Samsung ve Huawei'den Apple'a göndermeSamsung ve Huawei'den Apple'a gönderme

PAYLAŞ