Huawei Nova 6 ve 6 5G tanıtıldı - Haberler - indir.com

Huawei Nova 6 ve 6 5G tanıtıldı

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 2 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-12-06 15:00:03
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Çinli teknoloji şirketi için 2019 yılı tahmin edeceğiniz üzere pek de kolay geçmesi. Fakat buna rağmen kısa sürede gücünü toplayarak üretim yapmaya devam eden şirket yıl içerisinde birçok akıllı cihaz tanıtımını gerçekleştirdi. Huawei tarafından üretilen Nova 6 seri, amiral gemisi niteliğindeki özellikleri ile Honor V30 serisine alternatif olarak gösterilen cihazlar arasında yer alıyor. Hatta özellikle Nova 6 serisi kamera özellikleri ile adından söz ettirmeyi başarıyor. Çinli üretici genellikle alternatif pozisyonunda olacak telefonlar ile tüketicinin karşısında yer alıyor. Huawei Mate 30'a alternatif olarak gösterilen V30 serisinin akabinde V30 serisine alternatif olarak da Huawei Nova 6 serisi gösterildi. 

Huawei Nova 6 özellikleri ve fiyatı belli olduHuawei Nova 6 özellikleri ve fiyatı belli oldu

Huawei Nova 6 özellikleri ve fiyatı

6.57 inçlik 2400 x 1080 piksel çözünürlüğünde LCD ekran özelliği ile karşımıza çıkan Huawei Nova 6, kullanıcıların yüzünü güldürecek cihazlar arasında yer alıyor. Cihazda iki adet kamera sistemi olduğu için delik tasarımı diğerlerine göre biraz daha oval pozisyonda tasarlandı. Cihazın dayanıklılığının artırılması için cam kaplama tasarım ve 14 katmanlı nano koruma kullanıldı. Bu sayede cihaz eşdeğerlerine göre çok daha dayanıklı olarak değerlendiriliyor. 8GB RAM ve 128GB depolama alanına sahip olan Huawei Nova 6, Kirin 990 yonga seti ile donatıldı. 

Huawei Nova 6'nın arka kısmına baktığımızda 40MP çözünürlüğündeki f/1.8 sensör yanında 8MP çözünürlüğünde telefoto sensör ve 8MP çözünürlüğünde geniş açılı sensör sisteminin yer aldığını görüyoruz. Yukarıda da dile getirdiğimiz üzere cihazın tüm özelliklerinin yanı sıra en çok dikkat çeken özelliklerinden biri de kamerasıdır. Ön kısmında ise kullanıcıları 32 MP çözünürlüğünde sensör ve 8 MP çözünürlüğünde geniş açılı sensör sistemleri karşılıyor. Arka kamera kısmında yer alan profesyonel kullanım selfie kamerasında da kullanılmış gibi gözüküyor. 

Son zamanların en popüler özelliklerinden biri ola hızlı şarj özelliği de cihazda mevcuttur. Şöyle ki 4100mAh kapasiteli bataryanın 40W hızlı şarj desteği mevcuttur. Bunun yanı sıra aynı zamanda söz konusu bu amiral gemisinde çift frekanslı GPS, çift bant WiFi, kablo üzerinden ters şarj gibi özellikler de var. Söz konusu bu akıllı cihazda Google desteği olmadığı için cihaz Android 10 üzerinden EMUI 10 arayüzü ile çalıştırılıyor. Ürünün etiket fiyatı ise 454$ şeklinde belirlenmiş durumda. 

Huawei Nova 6 5G özellikleri ve fiyatı

Şirket Huawei Nova 6 5G ile çıtayı biraz daha yukarı çekmeyi başarıyor. Ekran ve donanım özellikleri ile Huawei Nova 6 ile aynı olan Huawei Nova 6 5G'nin farklı olan özelliklerine değinmek gerekirse; cihazın depolama kapasitesi 256 GB'dır. Ek olarak ana kamerada 40MP RYYB Sony sensör, OIS desteği, 32MP Sony IMX616 f/2.2 otomatik odaklamalı özçekim sensörü ve EIS desteği yer alıyor. Cihaz hakkındaki en önemli bilgilerden biri selfie kamerasından geldi. Şöyle ki Huawei Nova 6 5G'nin DxOMart testinde en özçekim telefonu olduğu belirtildi. Söz konusu bu akıllı cihazın fiyat etiketleri ise 539$ ve 596$ şeklinde olacak. 

 


iPhone 11'e benzerlii Huawei Nova 6 SE'nin detayları sızdıiPhone 11'e benzerlii Huawei Nova 6 SE'nin detayları sızdı

PAYLAŞ