Huawei Nova 5i’nin Gizemi Dağılıyor - Haberler - indir.com

Huawei Nova 5i’nin Gizemi Dağılıyor

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 5 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-05-31 21:01:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Akıllı Telefonlar

Adeta gündemden düşmeyen teknoloji şirketi Huawei, yepyeni özelliklere ve tasarıma sahip bir akıllı cihaz ile karşımıza çıkmaya hazırlanıyor. Farklı kaynaklar doğrultusunda öğrenilen bilgilere göre, Huawei Nova 5i modelli akıllı cihaz ile ilgili çeşitli bilgiler göze çarpıyor. Konu ile ilgili bazı kaynaklar, Huawei Nova 5i modelli akıllı cihazın bazı bölgelerde Huawei P20 lite (2019) adıyla piyasaya çıkabileceğini iddia etse de, sızıntılar doğrultusunda elde edilen bilgilere göre bu telefonun P20 Lite'ın devam niteliğini olma ihtimalini de ortadan kaldırıyor. 

Tayvan merkezli telekomünikasyon sertifikalandırma kurulu olarak hizmetlerine devam eden NCC şirketinden gelen onay sayesinde, Huawei Nova 5i modelli akıllı cihazın 4 GB RAM ve 128 GB dahili depolama alanı doğrultusunda tasarlanacağı biliniyor. Cihazın depolama alanı harici microSD kart desteği sayesinde 512 GB daha artırılacağı belirtiliyor. Bunun yanı sıra aynı zamanda söz konusu akıllı cihazın 64 GB özelliğine sahip dahili depolama alanına sahip bir versiyonununda kullanıcıların karşısına çıkması beklentiler arasındadır. Üretici şirket Huawei, son günlerde ABD ile arasında yaşanan gerginlik gündem olurken şimdi ise üretimi yaptığı akıllı cihaz ile gündemde yer almayı başardı. 

Huawei, Nova 5i ile piyasaya girmeye hazırlanıyor

Orta segment sınıfında yer alan Huawei Nova 5i modelli akıllı cihaz kullanıcılarını memnun edecek özelliklere sahip olacak. Geekbench Benchmark tarafından yapılan test sonuçlarına göre Nova 5i ile ilgili dikkat çekici özellikler ile karşılaşmamız mümkündür. Yapılan test sonucunda Nova 5i'nin Kirin 710 işlemci sistemi doğrultusunda tasarlandığını görüyoruz. Çinli akıllı cihaz üreticisi Huawei, Kirin 720 işlemci sistemli yeni bir Nova serisi akıllı cihazla kısa bir süre içerisinde duyurması beklentiler arasında yer alıyor olsa da, söz konusu bu akıllı cihazın Nova 5i olmayacağı düşünülüyor. NCC raporundan elde edilen bilgilere baktığımız taktirde akıllı telefonda 3900 mAh kapasiteli bir pil özelliğinin olacağı ve bu pilin 10W şarj desteğine de sahip olacağını gösteriyor. Huawei Nova 5i ile ilgili daha önce de çeşitli sızıntılar ile karşı karşıya kalmıştık fakat bu sızıntı bilgileri doğrulamak mümkün olmamıştı.

İddialara göre, Nova 5i modelli akıllı cihaz 5.84 inç büyüklüğünde bir LCD ekran özelliği ile gelecek. Ekranın üst kısmında ise ön kamera sisteminin yerleştirildiği bir deli yer alacak. Huawei, son dönemlerde ürettiği akıllı cihazlar ile kamera konusunda dikkat çekmeyi başarıyor. Tıpkı diğer akıllı cihazlarda olduğu gibi Huawei Nova 5i modelli akıllı cihazında kamerası oldukça iddialı bir şekilde geliyor. Çok yakın zamanda sunulacak olan Huawei Nova 5i modelli akıllı cihaz, gerek kamerası gerek özellikleri ile kullanıcılarını memnun edecek seçenekler ile geliyor. Cihazın ön kamerası iddialı olduğu gibi aynı zamanda arka kamerası da oldukça iddialı olacak. Şöyle ki arka kamerasında 24, 16 ve 2 megapiksel çözünürlük özelliğine sahip üç lensin ve Uçuş Süresi sensörünün yer alacağı hakkında çeşitli iddialar söz konusudur. Cihaz hakkında yakın zamanda daha fazla bilgi edineceğiz. 





PAYLAŞ