Huawei Nisan ayında akıllı telefon sektörünün lideri oldu - Haberler - indir.com

Huawei Nisan ayında akıllı telefon sektörünün lideri oldu

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 11 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-06-16 20:01:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Akıllı Telefonlar

Çinli teknoloji üreticisi Huawei, ABD’nin ticari ambargosuna rağmen çalışmalarını sürdürdüğü biliniyor. Yaşanan bu ambargoya rağmen şirket bir kez daha dünyanın en büyük akıllı telefon üreticisi olmayı başardı. Çinli teknoloji devi bu noktada Nisan ayında Pazar payını artırarak Samsung’u arkasında bıraktı. Huawei, geçtiğimi yıl ABD tarafından ticari kara listeye alınmış ve bunun sonucunda ise Huawei’nin ABD’li şirketlerle ortak kurması da engellendi. Bu hamle ile beraber dünyanın en popüler işletim sistemi Android’in sahibi Google’da bu sebepten ötürü Huawei, bir yıldır akıllı telefonlarında Google servislerini kullanamıyor.

Huawei’nin yeni akıllı telefon modellerinde Google Servisleri olmaması sebebiyle Play Store ve Play Hizmetleri ile beraber Google’ın diğer uygulamaları da cihazlarda yer almıyor. Ancak ABD yasağına rağmen şirketin yükselişi devam etti ve pazar araştırmasına göre Huawei, geçtiğimiz ay dünyanın en büyük akıllı telefon üreticisi olmayı başardı.

Huawei MatePad Pro hakkında dikkat çeken detaylarHuawei MatePad Pro hakkında dikkat çeken detaylar

Huawei Pazar payını artırmaya devam ediyor

Counterpoint Reserach araştırmasına göre Huawei’nin nisan ayı baz alınarak Pazar payını yüzde 19’a çıkartarak pazarda ilk sıraya yerleştiği belirtiliyor. Samsung’un ise aynı dönemde yüzde 17 ile ikinci sırada yer aldığı gözüküyor. Huawei, Google hizmetlerinin zaten yasaklı olduğu Çin merkezli bir üretici marka oluyor. Çinli kullanıcılar için zaten Google Hizmetleri önemsenmezken, ABD’nin Çinli teknoloji şirketine getirdiği yasak, ülkedeki vatanseverlik duygusunun tetiklenmesi ile beraber kullanıcıların daha fazla Huawei’ye yönlenmesine sebep oldu.

Baktığımız zaman Huawei P ve Mate serisi akıllı telefon modelleri ile en iyi mobil fotoğraf deneyimlerini amiral gemisi segmentinde sunmayı başarıyor. Diğer yandan Honor X10 serisi gibi modeller ile ise ucuz fiyata 5G ve üstün performans sunabiliyor. Tüm bunların haricinde koronavirüs sebebiyle küresel ekonomi darbe alırken, Hindistan, ABD ve Avrupa gibi sıcak pazarlarda uygun fiyatlı akıllı telefonlara daha fazla ilgi olmaya başladı. Samsung ise bu dalgalanmalarda önemli seviyede kan kaybetti. Çin ekonomisi Mart 2020’de iyileşirken, Huawei gibi üretici markalar ise daha fazla talep gördü. Sonuç itibariyle ise Nisan 2020’de dünyanın en büyük akıllı telefon üreticisi olmayı başardı.


Huawei ekran paylaşım özelliğinin PC ve akıllı telefon kullanımıHuawei ekran paylaşım özelliğinin PC ve akıllı telefon kullanımı
Samsung Huawei'nin şartını kabul etmesi durumunda yonga tedarikine başlayacakSamsung Huawei'nin şartını kabul etmesi durumunda yonga tedarikine başlayacak

PAYLAŞ