Huawei mobil fotoğrafçılık dönemini baştan yaratıyor - Haberler - indir.com

Huawei mobil fotoğrafçılık dönemini baştan yaratıyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 51 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-06-12 10:30:00
Editör : Nazlıhan Kılıç
Kategori : Akıllı Telefonlar

Leica , bizleri bundan tam 100 sene önce fotoğrafçılığa bakış açımızı değiştirecek yeniliklerle buluşturmuştu. Zamanın geçmesi ile birlikte bu yenilikleri Huawei markası ile birlikte yeniden canlandırmak isteyen firma, yeni teknolojisi ile fark yaratacağa benziyor. 100 yıl önce üretilen ve Alman teknisyen Oskar Barnack' in üretmiş olduğu 35mm kamera o zamanlarda bu teknolojinin ne işe yarayacağı konusunda kuşkulara yol açmıştı. Ancak zaman değişti ve günümüze ulaşıldığında bu format hala günümüz teknolojisinde kullanılmaya devam ediyor. Bu bağlamda 100 yıl önceki teknoloji ile devam eden serüvende bu teknolojiyi akıllı telefonlara uygulamayı aklına koyan dönüşümün ilk ürünü Lecia 1 ile gelmişti. Kompakt özellikteki bu fotoğraf makinesinde özellikle belgesel fotoğrafçılığında bir dönüm noktası olarak oldukça dikkat çekti.

Mobil fotoğrafçılık da akıllı telefonların hayatımıza girmesi ile belirgin bir şekilde kendini hissettirdi. İçimizdeki fotoğrafçıyı ortaya çıkaran bu cihazlarla teknolojinin ve kamera kalitesinin giderek artması ile 10 yıl önceden günümüze inanılmaz bir hızda gelişme gösterdi. Önceden yalnızca fotoğraf makinelerinde yapabildiğimiz fotoğraf çekimini akıllı telefonlarda yapabilmemiz , şüphesiz oldukça ses getiren bir gelişmeydi. Bu gelişme ile birlikte artık fotoğraf kalitesine de ister istemez aşina olduk ve görsel bakış açımız bu bağlamda oldukça gelişme gösterdi.

Fotoğraf makine markaları bu gelişmede halen yeni mobil devrime yanaşmakta çekinirken bu anlamda Lecia , oldukça cesur bir davranış sergileyerek mobil cihazlarla işbirliği içinde yeni teknolojisini akıllı telefonlarda göstermeye karar verdi. Bu bağlamda Huawei markası ile işbirliğine giden şirket , henüz genç olan markayla bir uyum sağladı ve fotoğrafçılık konusunda bir uzman ekibe ihtiyacı olan Huawei ile bir araya geldi. Bu sayede sektörde 2016 yılından itibaren yeni bir çığır açılarak ürünler diğer akıllı telefon modeline göre kendini sıyırmayı başardı.





PAYLAŞ