Huawei MIUI 11 özellikleri ile ilgili yeni bilgiler paylaşıldı - Haberler - indir.com

Huawei MIUI 11 özellikleri ile ilgili yeni bilgiler paylaşıldı

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 42 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-09-10 21:30:02
Editör : Görkem Günay
Kategori : Teknoloji

Xiaomi kullanıcılarının uzun zamandır beklemiş oldukları yeni arayüzü MIUI 11'i tanıttı. Bu yılın vazgeçilmezi haline gelen karanlık moddan, yazı tipi değiştirmeye birçok yeniliğe ev sahipliği yapan MIUI 11 özellikleri ile neler sunuyor yakından bakalım. 

MIUI 11 özellikleri ile neler sunuyor?

Diğer telefon üreticileri ile benzer biçimde Xiaomi de yeni arayüz tasarımı ile daha iyi bir kullanım sunuyor. Daha stabil ve akıcı bir arayüz olduğu belirtilen MIUI 11 son zaman zamanların vazgeçilmezi haline gelen karanlık mod ile uyumlu çalışacak. 

Altın kaplama PlayStation 5'in fiyatları belli olduAltın kaplama PlayStation 5'in fiyatları belli oldu

Bu mod sayesinde arayüz tamamen koyulaşıyor ve telefonunuz hem daha az şarj tüketiyor, hem de düşük ışıklı ortamlarda telefon kullanmak gözlerinizi yormuyor.

Xiaomi yeni arayüzü ile birlikte kişileştirmeye çok büyük önem veriyor. Yazı tipi değiştirme özelliğinin sayesinde de telefonun arayüzü daha fazla kişiselleştirilebiliyor. Xiaomi, bu konuda  kalın, ince ve italik olmak üzere birçok farklı yazı tipiyle karşımıza çıkıyor.

Diğer yeniliklere bakıldığı zaman Çince ve Latince tabanlı karakterler için optimize edilmiş Milan Pro isminde yazı fontu bizi karşılıyor. Okunabilirliği optimize etmek isteyen şirket, dinamik yazı tipi ölçeklendirmesini de bu güncelleme ile kullanıcılarına sunuyor. 

MIUI 11 ile always-on display özelliği de yenileniyor. Animasyonların eklendiği bu özelliğe özel metinler ve servislerden gelen bildirimler de ekleniyor.

İşlevsellik açısından da güncellenen işletim sistemi Mi Work ve Mi Go uygulamalarını birleştiriyor. İki uygulama ile birlikte kullanıcılar daha kolay bir şekilde dosya paylaşımı gerçekleştirebiliyor. 

Etkinlikte kullanıcılar için bir tema sürprizi de yapıldı. MIUI temaları bugünden itibaren ücretsiz hale geldi.

MIUI 11 güncellemesi alacak telefonlar

Yeni gelecek olan güncelleme ile birlikte bu güncellemenin hangi telefonlara geleceği de nihayet netlik kazandı. Resmi MIUI web sitesinde yer alan bilgilere göre aşağıdaki modeller yeni güncellemeyi alacak.

İlk parti

MI 9 SE
Redmi K20 / Mi 9T
Redmi Y3
Redmi Note 7
Redmi Note 7S
Redmi Note 7 Pro
Redmi 7
Mi 8 Pro
Mi 8
Mi 8 Lite
MI MIX 3
MI MIX 2S
POCO F1 / POCOPHONE F1

İkinci Parti

Mi 9
Redmi K20 Pro / Mi 9T Pro
Mi 9 Lite
Mi MIX 2
Mi MIX
Mi 6
Mi Note 3
Mi Note 2
Mi Max 2
Mi Max 3
Mi Play
Redmi 6 Pro
Redmi 6
Redmi 6A
Redmi Note 5 Pro
Redmi Note 5
Redmi S2/Y2
Redmi Note 5A Prime / Y1
Redmi Note 5A / Y1 Lite
Redmi 5 Plus
Redmi 5
Redmi 5A
Redmi Note 4x
Redmi 4X

Üçüncü Parti

Redmi Note 8
Redmi Note 8 Pro
Redmi 8
Redmi 8A
Redmi Note 6 Pro
Redmi 7A



PAYLAŞ