Huawei, MediaTek işlemci siparişini yüzde 300 artırdı - Haberler - indir.com

Huawei, MediaTek işlemci siparişini yüzde 300 artırdı

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 8 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-05-26 20:31:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Donanım

ABD baskıları nedeniyle TSMC’yi kaybeden Huawei diğer tedarikçileriyle de zora girme ihtimaline karşı önlem almaya başladı. Çin merkezli teknoloji devi MediaTek siparişlerini artırdı.

Geçtiğimiz sene Mayıs ayında başlayan Huawei ambargosunun bir sene daha uzatılması ve TSMC’nin Huawei’yi tek etmesi Çinli telekomünikasyon devini, ürünleri için alternatif mobil işlemci tedarik kaynakları aramaya zorladı. Bu noktada şirketin şimdilik en iyi alternatifi ise MediaTek.

ABD'nin Huawei ambargosu hakkında yeni kararıABD'nin Huawei ambargosu hakkında yeni kararı

Kendi işlemcilerini bağımsız bir şekilde geliştiren dünyanın üç akıllı telefon üreticisinden biri olan Huawei, bu çalışmalarını arttırmaya bir süre önce başlamıştı. Zaman zaman ABD hükumetinin yaptığı açıklamalarla ambargonun ağırlaşabilmesi ihtimaline karşı hazırlıklı olan şirketin amacı ABD bağımlılığından mümkün olan en kısa zamanda kurtulmaktı ki son gelişmeler şirketi biraz hazırlıksız yakaladı. ABD’nin artan ambargoları artık Tayvanlı teknoloji şirketi TSMC’nin Huawei’ye yonga tedarik etmesini engellemişti.

Huawei'nin yeni çözümü MediaTek olacak

Bu gelişmeden sonra üretici şirketlerin sözleşmelerine güvenini yitiren Huawei bu doğrultuda diğer şirketlerin işlemcilerini kendi işlemci yongasıyla değiştirme kararı aldı.

MediaTek mobil cihaz performans testlerinde hile mi yapıyor?

Çin merkezli bir kaynak tarafından yayımlanan rapora göre ABD baskıları karşısında yeni bir çıkış yolu arayan Huawei 2020 senenin başından bu yana  MediaTek işlemci siparişlerini yüzde 300 artırdı. Şirket MediaTek’den hali hazırda sipariş etmiş olduğu 5G işlemci yongalarını ise işlemcilerini orta ve yüksek fiyat segmentlerindeki cihazlarında kullanacak. Bildiğiniz gibi MediaTek daha önce sadece 4G yongaları üretiyor ve işlemcileri giriş seviyesi ve orta menzilli cihazlarda kullanıyordu.

Ancak şuanda ürettiği çiplerle Huawei’nin çip ihtiyacını karşılamayı değerlendiği iddia edilen Tayvanlı şirketin Huawei’ninin yüksek siparişlerini karşılaması bir zafer olacak gibi duruyor. Ayrıca bu durum son birkaç senedir işlemci pazarının lider şirketi Qualcomm’la ciddi bir rekabet içerisinde


TMSC'nin Huawei hakkındaki nihai kararı belli olduTMSC'nin Huawei hakkındaki nihai kararı belli oldu
Huawei sene sonunda 800 bin 5G baz istasyonu kurmayı hedefliyorHuawei sene sonunda 800 bin 5G baz istasyonu kurmayı hedefliyor

PAYLAŞ