Huawei MateBook X Pro 2019 incelemesi - Haberler - indir.com

Huawei MateBook X Pro 2019 incelemesi

Tahmini Okuma Süresi : 4 ' 48 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-02-25 12:05:00
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Donanım

Tanıtımı yapılarak kullanıma sunulan Huawei MateBook X Pro 2019 incelemede. İşte cihazın ilk bakışta dikkat çeken özelikleri. 

Huawei Matebook X Pro Özellikleri

Huawei Matebook X Pro ÖzellikleriHuawei Matebook X Pro Özellikleri

Huawei MateBook X Pro piyasaya ilk çıktığında özellikleriyle oldukça dikkat çekmiş ve markanın bu alanda çok daha güçlü hale geleceğinin ilk sinyallerini vermişti. 2019 versiyonu ile birlikte bu konuda ciddi bir iyileştirmeler yapan Huawei, yeni modeli ile bu alandaki gücünü çok daha arttırmayı başardı. Tanıtım sonrasında incelemelere tabi tutulan cihaz, farklı özellikleriyle ön plana çıkarılırken bugüne kadarki en iyi dizüstü bilgisayar olarak marka tarihine de geçmeyi başardı.

Huawei MateBook X Pro 2019’a hızlı bir bakış

Huawei MateBook X Pro 2019 için yapılan değerlendirmelerde cihazın ön plana çıkan özellikleri oldukça dikkat çekiyor. Rahat klavyesi, MX250 GPU'lu ilk dizüstü bilgisayarlar olması, çerçevesiz ve geniş ekran, birinci sınıf alüminyum gövde tasarımı öne çıkanlar arasında. Cihaz için en çok eleştiri alan kısım ise web kamerasının yerleşim yeri. 

Huawei Mate 20 Pro Yeşil Ekran Sorunu Nasıl Çözülür?

Huawei MateBook X Pro 2019 incelemesi

Huawei, genellikle telefonlarıyla ön plana çıksa da marka daha fazla alanda şansını denemek ve satışlarını arttırabilmek adına güçlü cihazlarıyla sektörlere giriş yapmaya başladı. Özellikle bilgisayar pazarında MateBook X PRO modeli ile birlikte tüm şartları kendi lehine iyileştiren firma, yeni çıkardığı 2019 modeli ile birlikte bu alanın en güçlü oyuncularından bir tanesi olacağını gösterdi.

MateBook X Pro, yeni Intel Whisky Lake işlemcileri, 3: 2 en boy oranı ve birinci sınıf tasarımı ile 2019’da adeta parlıyor. Cihazda bugüne kadar görülmemiş pek çok donanıma da yer veren Huawei, böylece güçlü ve yenilikçi kullanıcılara da göz kırpıyor. Öyle ki yeni ve daha önce hiç görülmemiş bir MX250 grafik kartı ile birlikte MateBook X Pro ihtiyaç duyulan tüm gereksinimlere sahip.

Ekranda neler var?

16: 9, dizüstü bilgisayarlardaki en standart görüntü oranı olarak bilinse de son yıllarda bu durumda değişiklik yaşanmaya başladı. 3:2, Microsoft gibi pek çok firma tarafından tercih edilmeye başlanırken Huawei yeni modelinde bu trendi takip ediyor. Özellikle tam ekran bir tarayıcı çalıştırıldığında metinlerin eksiksiz, temiz ve net bir şekilde görüntülenmesi bu konuda yeni ekran trendinin ne kadar etkili olduğunu gösteriyor. Yüzde 91'lik bir ekran gövde oranı ise ince çerçeveli tasarımın ne kadar etkili olduğunu gösteriyor.  Apple MacBook’tan ilham alan MateBook X Pro, birinci sınıf benzersiz bir tasarımını uzay grisi ve gümüş renkleri ile destekliyor.

Portlarda durum ne?

MateBook X Pro, iki adet USB-C portu ve bir USB-A 2.0 portu ile birlikte geliyor. Thunderbolt 3 desteği dahi var. Böylece 4K'lık bir monitörü ve harici bir GPU'yu bağlayarak sorunsuz bir şekilde çalıştırmanız mümkün.

Yeni grafik kartı ışıldıyor!

Huawei'nin yeni modelinin en iddialı yönü ise Whiskey Lake İşlemcileri'ne geçiş yapılması ve bununla birlikte yaşanan performans farkı. Son nesil Intel yonga setine kıyasla yüzde 8’e varan bir performans artışı yaşandığı testlerle ortaya çıkmış durumda. Huawei’nin yeni cihaz ile birlikte sürprizi de var. GPU’yu Nvidia MX250’ye yükselten firma, geçen yılki MX150’den daha fazla 2GB VRAM aldı. Bu yeni GPU'nun başka bir dizüstü bilgisayarda test edilmemiş olması durumu daha da dikkat çekici hale getiriyor. Fakat Huawei, entegre grafiklerden “3,5 kat daha iyi” ve “MX150'den yüzde 10 daha hızlı” olacağını iddia ediyor.

Eleştiri noktası web kamerası!

Son olarak en çok eleştiri alan web kamerasına değinmek gerekiyor. Son nesille aynı şekilde gelen web kamerası, kullanım zorluğu yarattığı gibi hiçbir değişiklik olmadan yeni model ile birlikte gelmiş durumda. Kamera açısı oldukça zorlayıcı olduğu gibi yazarken de dikkatinizi dağıtıyor. 

Huawei ince çerçeveyi abarttı: Karşınızda 3K ekranlı MateBook X Pro 


Huawei CEO’su Eric Xu: Aklımız 6G’deHuawei CEO’su Eric Xu: Aklımız 6G’de
Huawei'den Samsung Galaxy S10 Göndermesi YapıldıHuawei'den Samsung Galaxy S10 Göndermesi Yapıldı
Huawei’nin kurucusu Ren Zhengfei ABD’ye sert çıktı!Huawei’nin kurucusu Ren Zhengfei ABD’ye sert çıktı!

PAYLAŞ