Huawei Matebook Lansmanını Erteledi - Haberler - indir.com

Huawei Matebook Lansmanını Erteledi

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 37 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-06-12 15:01:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Çin ile Amerika Birleşik Devletleri arasında yaşanan ticari savaş tüm hızıyla sürüyor. Özellikle Çinli şirket Huawei tarafına uygulanan yaptırımlar ile şirketin akıllı telefon birimi oldukça fazla zarar görmüştü. Şimdi ise yaptırım uygulanan bir başka cihaz Huawei’nin Matebook serisi oldu. Şirketin en yeni dizüstü bilgisayar serisi olan Matebook modellerinin lansman hazırlığı bulunuyordu. Ancak Çinli şirketin tüketici bölümü yetkilisi olan Richard Yu tarafından yapılan açıklamaya göre yeni nesil Huawei Matebook modelinin lansmanı ertelendi. Özellikle ABD hükümetinin Çin’e karşı telekomünikasyon tarafında sağlamış olduğu bazı anlaşmalar ile olumlu sinyaller ortaya çıkmıştı. Ancak bu sinyallerin henüz Çin’in tam olarak istediği gibi olmadığını belirtelim.

Huawei Matebook Serisi Ertelendi

Huawei MateBook Modelleri Türkiye'ye GeliyorHuawei MateBook Modelleri Türkiye'ye Geliyor

Huawei’nin bu yeni ürün yelpazesi, Şangay’da süren CES Asia fuarında gösterilmek üzere götürülecekti. Fakat ABD hükümetinin ticari yaptırımları burada da devreye girdi ve Huawei’nin Microsoft yazılımı ile beraber Intel işlemcileri gibi Amerikan ürünlerini kullanma manevrasını kısıtladı. Yu, bu noktada Huawei’nin Matebook’un bu hafta içinde tanıtıma piyasaya tarihi açıklamadan çıkması gerektiğini söylüyor. Ancak Donald Trump tarafından şirketin kara listeye girmesinden ötürü Huawei ürünlerini duyurma noktasında engellendiklerini ifade ediyor.

Ayrıca yeni modelin reklam noktasında kendisini ne derece toparlayacağı şirketin kara listede kalacağı süreye bağlı diyebiliriz. Yeni Matebook modeli hakkında henüz teknik bilgiler yer almazken, bilgisayarların üretimi ve geliştirme durdurması devam ediyor. Hatırlarsak Microsoft şirketi Huawei’nin dizüstü bilgisayar modelini çevrimiçi mağaza üzerinden satıştan kaldırmıştı.


Huawei MateBook X Pro 2019 incelemesiHuawei MateBook X Pro 2019 incelemesi
Huawei CES 2019'da MateBook 13 Bilgisayarını DuyurduHuawei CES 2019'da MateBook 13 Bilgisayarını Duyurdu

PAYLAŞ