Huawei Mate Xs'in Türkiye fiyatı belli oldu! - Haberler - indir.com

Huawei Mate Xs'in Türkiye fiyatı belli oldu!

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 41 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-02-26 11:31:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Akıllı Telefonlar

Çinli telefon üreticisi Huawei’nin geçtiğimiz günlerde yeni katlanabilir akıllı telefon modeli olan Huawei Mate Xs resmi olarak duyuruldu. Şimdi ise söz konusu model için sürpriz bir Türkiye gelişmesi yaşandı. Huawei Mate X modelin sonrasında bir süredir beklenen yeni Huawei Mate Xs cihazı nihayet tanıtılmıştı. Dikkat çeken tasarıma sahip bu model tasarım çizgisi noktasında ilk sürüm ile aynı diyebiliriz. Daha fazla sağlamlaştırıldığı ifade edilen bu model tam 2499 euro fiyat etiketi ile yurt dışında satışta olacak. Ancak yaşanan Türkiye gelişmesi ile beraber modelin ülkemizde de satılacağı belli oldu. Resmi Türkiye sayfası şimdiden aktif olan modelin kaç TL fiyatla satılacağı ise henüz bilinmiyor. Ancak güncel kur hesaplamasına göre 17 bin TL gibi bir fiyat yapıyor. Bu kapsamda ülkemiz pazarında ise 23 bin TL gibi bir rakam ile gelebileceği tahmin edildiğini görüyoruz.

Huawei Mate Xs, Türkiye’de satışta olacak

Resmi olarak tanıtılan Huawei Mate Xs özellikleri ve fiyatıResmi olarak tanıtılan Huawei Mate Xs özellikleri ve fiyatı

Bu rakam ile beraber ülkemizdeki hiçbir kullanıcıya hitap etmediğini belirtelim. Ancak yine de yenilikçi akıllı telefonların ülkemizde satışta olması oldukça iyi gözüküyor. Bu modelin ayrıca Google servis ve uygulamalarına sahip olmadığı belirtelim. Bunun yerine ise HMS ile Huawei’nın sağladığı altyapı ve uygulamalara sahip durumda olacak. Ülkemizde uçuk bir fiyat etiketine sahip olarak çıkış yapacak bu modelin özelliklerini hatırlayacak olursak, modelde 8 inçlik 2480x220 piksel esnek AMOLED bir ekran bulunuyor. İşlemci gücünde Kirin 990 5G’yi kullanan model bu sayede 5G teknolojisine de sahip durumda.

8 GB RAM + 512 GB dahili depolamaya sahip olan cihaz 55W hızlı şarj teknolojisi ile beraber 4500 mAh’lik bir pile sahip olarak geliyor. Cihaz bu hızlı şarj ile 30 dakikada yüzde 85 şarj imkanı vadediyor.


Huawei'den dikkat çeken AppGallery tanıtımıHuawei'den dikkat çeken AppGallery tanıtımı
Huawei P40 serisinin tanıtım tarihi resmi olarak açıklandıHuawei P40 serisinin tanıtım tarihi resmi olarak açıklandı

PAYLAŞ