Huawei Mate Xs'in satış başarısı şaşırttı! - Haberler - indir.com

Huawei Mate Xs'in satış başarısı şaşırttı!

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 12 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-03-06 13:31:03
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Akıllı Telefonlar

Teknolojinin dev şirketleri arasında olan Huawei’nin dün ön satışa sunduğu katlanabilir akıllı telefonu Huawei Mate Xs’in satışları saniyeler içinde tükendi.

Uzun bir bekleyiş sürecinin ardından nihayet tanıtılan ve dün ön siparişe sunulan Huawei Mate Xs kullanıcılar tarafından büyük bir ilgiyle karşılandı. Hem özellikleri, hem de tasarımıyla dikkatleri üzerine toplayan cihaz Çin’de satışa sunulduktan saniyeler sonra tükendi.

Huawei P40'a ait yeni görseller sızdırıldı!Huawei P40'a ait yeni görseller sızdırıldı!

Şimdilik global pazarda satışa sunulmayan cihazın küresel pazardaki yerini ne zaman alacağına dair henüz bir açıklama yapılmadı. Huawei’nin ABD ambargosunun devam etmesi nedeniyle Google Mobile Servisleri’ini alamayan Huawei Mate Xs, şirketin kendi geliştirdiği Huawei Mobil Servisleri’yle alıcı karşısına kaçıyor. İlk siparişleri saniyeler içerisinde tükenen cihazın kaç adet sattığına dair bir bilgi paylaşılmasa da ikinci satışların 8 Mart’ta başlayacağı açıklandı.

Huawei Mate Xs özellikleri

8 inçlik ekran büyüklüğüne sahip olan Huawei Mate Xs’in ön panelinde 6.6 inçlik bir ekran yer alırken cihazın arka panelinde ise 6.38 inçlik bir ekran bulunuyor. Mate X modelinde olduğu gibi çıkıntılı kenar yapısına sahip olan Huawei Mate Xs tasarımsal açıdan oldukça şık bir telefon.

Gücünü Huawei’nin Kirin 990 işlemci yongasından alan cihazın kullandığı işlemci 5G desteğine sahip. 8 GB’lık güçlü bir RAM kapasitesine sahip olan Huawei Mate Xs’in dahili depolama kapasitesi ise 512 GB. Kullanıcılara gayet yeterli bir performans sunması beklenen cihaz özel bir ön kameraya sahip değil. Toplamda dört kameraya ev sahipliği yapan cihazın tüm kameraları yan kısımda bulunan panele yerleştirilmiş. Ana kamerası 40 MP olan cihazın 20 MP geniş açılı sensörü, 8 MP telefoto kamerası ve bir adet ToF sensörü bulunuyor.

​HUAWEI Mate Xs Barselona lansmanında tanıtıldı!

Güçlü bir bataryaya ev sahipliği yapan Huawei Mate XS 4.500 mAh’lık pil gücüne ve 55W’lık hızlı şarj desteğine sahip. yaklaşık 2.700 dolardan piyasaya sürülen cihazın Türkiye’deki satış fiyatı vergiler hariç 16.200 TL olacak. Bu rakama vergiler eklendiğinde cihazın satış rakamı 20.000 TL bandını zorlayabilir gibi duruyor. Henüz global pazarda satışa sunulmayan cihazın Çin’deki satışları dün itibariyle başladı.


Turkcell ve Huawei, 5G altyapısı için testlere başladı!Turkcell ve Huawei, 5G altyapısı için testlere başladı!
Resmi olarak tanıtılan Huawei P40 lite E özellikleri ve fiyatıResmi olarak tanıtılan Huawei P40 lite E özellikleri ve fiyatı

PAYLAŞ