Huawei Mate Xs çıkış tarihi belli oldu! Huawei Mate X ile farkı ne? - Haberler - indir.com

Huawei Mate Xs çıkış tarihi belli oldu! Huawei Mate X ile farkı ne?

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 8 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-10-24 18:34:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Teknoloji

Kısıtlamalara rağmen başarısını korumaya devam eden Huawei geçtiğimiz dönemlerde katlanabilir telefonu Mate X’i resmi olarak tanıtılmıştı. Kısa bir süre sonra ise ailenin yeni üyesi daha gelişmiş özelliklere sahip olan Huawei Mate Xs üzerinde çalıştığı öğrenilen Huawei’nin yeni telefonu hakkında detaylar belli olmaya başladı. 

Bildiğiniz üzere Huawei’nin katlanabilir telefonu olan Mate X aslında uzun bir süredir teknoloji gündemindeydi. Ancak Huawei bu telefon için beklenenden daha uzun bir üretim sürecinden geçerek Mate X’in önümüzdeki ay raflarda olacağını bugün Çin’de düzenlenen bir etkinlikte açıkladı. Huawei’nin Mate X için bu kadar beklemesinin nedenin ise şirketin Samsung’un yaşadığı aksilikleri yaşamamak için olduğu düşünülüyor.

5 kameralı Huawei Nova 5z fiyatı ve özellikleri5 kameralı Huawei Nova 5z fiyatı ve özellikleri

Huawei'nin katlanabilir telefonu Mate X ne zaman çıkıyor?

15 Kasım tarihinden itibaren raflarda olacak Huawei Mate X’,m 8 FB RAM ve 512 GB dahili depolama alanına sahip olan modeli Çin’de 2.400 dolardan satışa çıkacak. Huawei Mate X’in Global pazardaki fiyatı ise 2.600 dolar olarak belirlendi. Yakında raflarda yerini alacak Huawei Mat X’in sahip olduğu tasarım ve dayanıklılığı da oldukça merak ediliyor, çünkü zira Huawei Mate X katlanılabilir telefon pazarının en önemli temsilcisi. Bildiğiniz gibi Samsung Galaxy Fold’a olan eksikler ve sorunlar Galaxy Fold’un piyasada gerilemesine neden olmuştu. Bunun yanı sıra katlanabilir telefon piyasasının devamının gelip gelmeyeceği de belli oldu. Önümüzdeki sene Huawei Mate X’in yeni versiyonu tanıtılacak. 

Bugün Çin’deki etkinlikte duyurulan yeni modelin adının Huawei Mate Xs olduğu açıklandı. Huawei’nin gelecek sene piyasaya süreceği ürün Mate X’in aksine Kirin 980 işlemci yerine Kirin 990 5G işlemci yongasından güç alacak. Tasarımı ve diğer donanım özelliklerini Mate X’ten alacak olan model Kirin 980 gibi ayrı bir Balong 5G modeme ihtiyaç duymaması sayesinde 5G modem entegre işlemcisiyle çok daha yüksek bir performans sunacak. 

Hauwei Mate Xs ve Mate X karşılaştırması 

Huawei Mate 20 X'in Detayları Belli Oldu

Mate X gibi 4.500 mAh batarya kapasitesine sahip olması beklenen Mate Xs, 8 inçlik ekran boyutuna ve 2480X220 ekran çözünürlüğüne sahip. Bir önceki model gibi OLED ekran teknolojisi ile geliştirilen model yine iki farklı RAM desteğine sahip olacak. Huawei MAte Xs’in 6 GB RAM ve 128 GB dahili depolama kapasitesi ve 8 GB RAM ve 256 GB dahili depolama versiyonlarına sahip olan versiyonları olacak. Kamera özellikleri açısından da Mate X ile aynı olacak yeni telefonun dörtlü kamera sitemine sahip olması bekleniyor. Huawei Mate Xs, 40 Megapiksel çözünürlüğe sahip bir ana kameraya, 16 Megapiksel çözünürlüğe sahip olan ultra geniş açılı bir sensöre , 8 Megapiksellik Telefoto kamerasına ve ToF kamerasına sahip olacak. 55 W’luk hızlı şarj desteğine sahip olan Huawei Mate Xs ile ilgili en çarpıcı iddialardan biri de yeni telefonun kutusundan Android 10 desteği ile çıkacak olması. Şimdilik teknik özellikler açısından bu kadar detay bilinen Huawei Mate Xs’in, Mate X’den farklı başka yeteneklere sahip olup olmayacağı bilinmiyor. Huawei’nin yeni ürünleriyle ilgili daha detaylı bilgiler edindikçe sizlere aktarmaya devam edeceğiz. 


Huawei: Google servislerine alternatif üretmek yıllar alacakHuawei: Google servislerine alternatif üretmek yıllar alacak
Yasaklar Huawei'yi durdurabilmiş gibi gözükmüyorYasaklar Huawei'yi durdurabilmiş gibi gözükmüyor

PAYLAŞ