Huawei Mate X'in satışa çıkacağı tarih netleşti - Haberler - indir.com

Huawei Mate X'in satışa çıkacağı tarih netleşti

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 25 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-10-15 20:04:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Donanım

Yaşadığı zor dönemlere rağmen popüler yapısını başarılı bir şekilde korumaya devam eden Huawei’nin merakla beklenen katlanabilir telefonu hakkında yeni bilgiler gelmeye başladı. 

Teknoloji devi markalar arasında olan Huawei bildiğiniz üzere katlanabilir telefon pazarına ciddi bir rekabetle giriş yapmak için hazırlanıyordu. Mate X modelini duyuran Huawei teknoloji dünyasının dikkatini üzerine çekmeyi de başarmıştı. Daha öncesinde bu ay sonunda  Mate X modelini piyasa süreceğini açıklayan Huawei, verdiği sözü tutuyor. Cihazın para girmesine az bir zaman kala Huawei’nin de artık Mate X için seri üretime başladığı öğrenildi. Bunun yanı sıra atık piyasaya sürülmesine 1 aydan daha az kalan Mate X’in özellikleri de netleşmeye başladı. 

Huawei dünyanın en hızlı yapay zekâ eğitim sistemini geliştiriyorHuawei dünyanın en hızlı yapay zekâ eğitim sistemini geliştiriyor

Uzun bir zamandır merakla beklenen Huawei Mate X ilk olarak Çin’de satışa sunulacak. Sonrasında global pazarda da yerini alacak olan cihazın başta Kirin 980 işlemci yongasından güç akacağı açıklanmıştı ama, Mate X’in yeni nesil Kirin 990 ile piyasaya çıkacağı öğrenildi. Huawei Mate 30 ailesindeki gibi Android lisansa sahip olmayacağı tahmin edilen Mate X’in bu kadar gecikmesinin iki nedeni olduğu tahmin ediliyor. Öncelikli neden Huawei’nin katlanabilir ekrana sahip olan modeli için tüm gerekli testleri yaparak hiçbir hata olmadığından emin bir şekilde pazara sunması. Bunda en büyük etkenin şirketin Samsung’un Galaxy Fold serisinde karşılaştığı aksilikle karşılaşmak istememesi. Çünkü bu durum markanın adına zarar vermekle birlikte kullanıcılarında ürüne karşı çekimser yaklaşmasına neden olan bir etki yaratıyor. Böyle bir risk almak istemeyen şirket ise Mate X serisi iyice test ettikten sonra pazara çıkarıyor. İkinci neden ise şirketin Mate X’in arayüzünde yaptığı ciddi değişiklikler. Tabi bu yeniliklerin ne olduğunu henüz bilmiyoruz. 

Huawei Mate X özellikleri ve fiyatı 

Huawei'nin katlanabilir telefonu Mate X ne zaman çıkıyor?

8 inç ekran boyutuna sahip olan Huawei Mate X, 2480X2200 piksel ekran çözünürlüğüne ve esnek yapılı OLED ekran teknolojisine sahip. Gücünü Kirin 990 işlemci yongasından alan Mate X’in donanım özellikleri oldukça etkileyici. 6 GB ve 8 GB RAM seçenekleri sunan iki versiyona sahip olan Mate X 128 GB ile 256 GB arasında dahili depolama kapasitesine sahip. Cihazın yüksek RAM desteğine sahip olması kullanıcıların bilgisayarlarından yürüttükleri birçok işi telefonlarından yürütebilmesini sağlarken aynı zamanda oyun tutkunları kullanıcılar açısından da büyük bir kolaylık sağlıyor. Tabi cihazınızın kaç GB RAM desteğine sahip olması gerektiğine ihtiyaçlarınızı göz önünde bulundurarak karar vermeniz gerekli.  

Huawei Mate X Sınırlı Sayıda Üretilebilir

Arka panelinde dörtlü kamera kurulumuyla karşımıza çıkan Mate X’in ana kamerası 40 Megapiksel çözünürlüğe sahip. Ana kameranın hemen altında ise 16 Megapiksel ve 8 Megapiksel çözünürlüğe sahip olan kameralar bulunuyor. ToF sensörü ile güçlendirilen kamera sisteminin Huawei’nin kamera ve yapay zeka desteği ile oldukça iddialı bir hale geldiğini söylemek yanlış olmaz. Cihazda bir ön kamera bulunmadığının altını çizmekte fayda var. Ancak cihaz katlanabilir olduğu için selfie çekmek istediğinizde telefonu katlayarak arka kamerayı ön kamera olarak da kullanabiliyorsunuz.  

Kutusundan Android Pie temeliyle çıkan Huawei Mate X 4500 mAh’lık güçlü bir batarya kapasitesine sahip. 55 W’luk hızlı şarj desteği sunan cihazın çıkış fiyatı ise 2.600 dolar olarak belirlendi. 


Şaşırttan Huawei P30 ve Mate 20 satış rakamlarıŞaşırttan Huawei P30 ve Mate 20 satış rakamları
Huawei Mate 30 Serisi Ön Siparişte Uçtu!Huawei Mate 30 Serisi Ön Siparişte Uçtu!

PAYLAŞ