Huawei Mate X2 tanıtım tarihi belli oldu - Haberler - indir.com

Huawei Mate X2 tanıtım tarihi belli oldu

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 35 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-02-04 09:01:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Akıllı Telefonlar

Teknoloji dünyasının lider isimlerinden Huawei tarafından geliştirilen Mate X2 katlanabilir telefon 22 Şubat tarihinde resmi olarak tanıtılacak. İçe doğru kapanma özelliğine sahip olan bu yeni tasarım açıklandığı üzere büyük sürprizler sunuyor. 

Katlanabilir akıllı cihaz pazarından önemli bir pay almak isteyen Huawei, ABD'nin ambargosuna rağmen çalışmalara hızla devam ediyor. Huawei Mate X ve Mate Xs katlanabilir özelliğine sahip olan modellerin ardından Mate X2 de geliyor.

Huawei Mate X2 ile Galaxy Note 20'ye rakip olacakHuawei Mate X2 ile Galaxy Note 20'ye rakip olacak

Huawei Mate X2 nelerle geliyor?

Şirket tarafından paylaşıldığı görsellere göre Huawei Mate X2 katlanabilir telefonu 22 Şubat tarihinde resmi olarak tanıtılacak. Çin merkezli akıllı cihaz üreticilerinden Huawei'nin sanal bir etkinlik ile beraber modelin tanıtımını yapması bekleniyor. Diğer modellerin aksine Huawei Mate X2 içe doğru katlanma özelliğine sahiptir. 

Konuyla ilgili olarak daha önce sızdırılan prototiplere göre içe doğru katlanan yapı ortaya çıkmıştı. Diğer modellere göre içe doğru katlanmanın cihazı daha dayanıklı hale getirdiği dile getirilen bu katlanma yönteminin Huawei tarafından da benimsendiği anlaşılıyor.

Kirin 9000 yonga seti üzerine kurulan Mare X2 beklentilerin aksine Harmony OS değil Android 10 işletim sistemine sahip olacak. 50MP ana sensörün yanı sıra 16MP ultra geniş sensör, 12MP telefoto sensör ve 8MP derinlik sensörde cihazda yerini alacak. 10x optik yakınlaştırma özelliğine sahip olan paketin yanında ön kamera için 16MP çözünürlük belirlenmiş. 4400mAh kapasiteli batarya ise 66W hızlı şarj ile destekleniyor. Huawei Mate X2 hakkında henüz fiyat bilgisi ortaya çıkmadı. Fakat önceki nesiller ülkemizde 30.000 TL sınırlarından başladı ve hızla tükenmiştir. 

 


Huawei Mate X2 çıkış tarihi bir kez daha ertelendiHuawei Mate X2 çıkış tarihi bir kez daha ertelendi
Huawei Mate X2 için yeni patent aldıHuawei Mate X2 için yeni patent aldı

PAYLAŞ