Huawei Mate X2 ile Galaxy Note 20'ye rakip olacak - Haberler - indir.com

Huawei Mate X2 ile Galaxy Note 20'ye rakip olacak

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 41 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-08-10 19:30:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Akıllı Telefonlar

Güney Koreli telefon üreticisi Samsung, henüz geçtiğimiz günlerde gerçekleştirmiş olduğu Unpacked etkinliği ile beraber yeni nesil amiral gemisi modeli olan Galaxy Note 20 ailesini resmi olarak tanıtmıştı. Bu tanıtım kapsamında ayrıca Samsung Galaxy Z Fold 2 modelini de resmi olarak sundu. Katlanabilir yapıya sahip bu yeni cihazın şimdi ise rakibi olarak nitelendirilen Huawei Mate X2 modeli hakkında yeni bilgiler ortaya çıktı. Samsung’un katlanabilir modeline direkt bir şekilde rakip olması beklenen yeni katlanabilir model Huawei Mate X2’nin gelişmiş özellikler ile pazarda yer alması bekleniyor. Huawei’nin ilk katlanabilir akıllı telefon modeli olan Huawei Mate X, inanılmaz bir fiyat etiketi ile Türkiye’de satışa sunulan Mate XS modelleri katlanabilir pazarında Huawei’nin ilk cihazlarıydı.

Huawei Mate X2 detayları ortaya çıktı

Xiaomi Avrupa pazarında Huawei'yi tahtından indirdiXiaomi Avrupa pazarında Huawei'yi tahtından indirdi

Pazarın sağlam kaynaklarından olan Ross Young’un paylaşımına göre Huawei Mate X2 modeli Samsung Galaxy Z Fold 2 benzeri bir gövde yapısına sahip olarak geliyor. Bünyesinde büyük bir ihtimalle 120 Hz bir esnek ekran kullanılacak modelin ekranının Samsung yada BOE şirketlerinden olması bekleniyor. Yeni telefonun ekran tarafında üzerinde plastik ile korunan esnek bir cam katman yer almayacak. Diğer yandan modele entegre bir stylus kalem gelme ihtimali bulunuyor. Diğer yandan şirketin bu modele ek olarak Galaxy Z Flip benzeri bir şekilde dikey de bir katlanabilir modeli geliştirdiği de ifade ediliyor.

Huawei Mate X2 modelinin teknik tarafında sunacağı özellikler noktasında henüz çok net bilgiler bulunmuyor. Ancak cihazın işlemci gücü tarafında 5 nm üretim sürecine sahip yeni Kirin 1000 işlemcisi yer alması bekleniyor. Bu işlemcinin sadece Huawei Mate 40 ailesinde de bulunması bekleniyor. Bu noktada yeni katlanabilir içerisinde Kirin yerine MediaTek veya Qualcomm imzalı bir işlemci yer alması bekleniyor.


Huawei ekosistemiyle kullanıcılarının hayatını kolaylaştıracakHuawei ekosistemiyle kullanıcılarının hayatını kolaylaştıracak
İndirmeye açılan Huawei GameCenter neler sunuyor?İndirmeye açılan Huawei GameCenter neler sunuyor?

PAYLAŞ