Huawei Mate X2 için yeni patent aldı - Haberler - indir.com

Huawei Mate X2 için yeni patent aldı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 54 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-02-01 14:30:00
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Akıllı Telefonlar

Çin merkezli akıllı cihaz üreticilerinden Huawei'nin yeni nesil katlanabilir akıllı cep telefonu olarak adından söz ettirecek olan Mate X2 için aldığı bir patent ortaya çıktı. Ortaya çıkan bu patente göre şirket, yeni cihazında ekran katlama iznini ortadan kaldırmayı hedefliyor. 

Galaxy Fold’a rakip olacak gibi gözüken Huawei Mate X ile katlanabilir akıllı cep telefon alanında Samsung'a ciddi bir rakip olacağını gösteren Huawei, sonrasında gelen Galaxy Z Flip ve Galaxy Z Fold 2 karşısında ise sessiz kalmayı tercih etmişti. Son dönemler içerisinde artış gösteren sızıntı ve söylentiler ise Huawei Mate X2 modelinin sanıldığından daha yakın bir zaman içerisinde sunulacağı yönündedir. Konuyla ilgili olarak kısa bir süre önce ortaya çıkan patent dosyası, Huawei'nin gerçekten de katlanabilir cihazlar üzerindeki çalışmalara devam ettiğini gösteriyor. Patentte yer alan bilgiler doğrultusunda açıklanan teknoloji, Mate X2'nin katlanabilir cihazlarla ilgili en bilindik sorunlarından birini ortadan kaldıracak gibi görünüyor. 

Huawei Mate X2 ile Galaxy Note 20'ye rakip olacakHuawei Mate X2 ile Galaxy Note 20'ye rakip olacak

Huawei Mate X2 ile katlanabilir ekranlarda deforme sorunu ortadan kalkabilir

Plastik ve benzeri bir yapıya sahip olan bu katlanabilir ekranlar katlanıp açıldıkça deforme sorunu yaşatıyor. Şöyle ki cihazların katlanma noktasında yani tam ortasında kullanıcıyı rahatsız eden bir katlanma izi oluşabilir. Huawei tarafından geliştirilmiş olan yeni menteşe tasarımlı ekranların deforme olmaması adına ve katlanma izinin önüne geçmek için bu teknolojinin tercih edildiği dile getirildi. 

Huawei tarafından vadedilen durumların ne kadar gerçekleştirebileceğini şimdiden tahmin etmek zor fakat sızdırılan bilgiler, Mate X2 ile ilgili dikkat çekici özellikler sunulacağını gösteriyor. Bu bilgilere göre 8,01 inç büyüklüğünde 2480x2200 piksel ana ekran ile gelecek Mate X2’nin ikincil ekranı ise 6,45 inç büyüklük ve 2700x1160 piksel çözünürlük ile kullanıcıların karşısına çıkacak. Cihaz hakkındaki söylentilere göre Mate X2 ile ilgili en büyük hayal kırıklığı, 4.400 mAh büyüklüğündeki bataryası olacak.


Huawei Mate X2 çıkış tarihi bir kez daha ertelendiHuawei Mate X2 çıkış tarihi bir kez daha ertelendi

PAYLAŞ