Huawei Mate X2 çıkış tarihi bir kez daha ertelendi - Haberler - indir.com

Huawei Mate X2 çıkış tarihi bir kez daha ertelendi

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 46 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-01-08 14:01:03
Editör : Onur Köse
Kategori : Akıllı Telefonlar

Teknoloji şirketi Huawei’nin yeni katlanabilir akıllı telefon modeli olan Huawei Mate X2 için şirketin kayıtlar almaya başladığı ve çıkışa hazır olduğu iddia ediliyor. Ancak bu detayların üzerine şirketten üzücü bir erteleme kararı geldiği belirtildi. Ekran ve ekran teknolojileri üzerinden bilinen popüler kaynaklardan Ross Young, geçtiğimiz ay yapmış olduğu bir paylaşım ile Huawei Mate X2 modelinin Samsung Galaxy Z Fold 2 modelinin benzeri bir gövde yapısı ile geleceğini belirtmişti. İçerisinde 120 Hz esnek ekranın Samsung cephesinden yada BOE’den gelecek olan bu model geçtiğimiz aylarda TENAA kayıtlarında da resmi olarak ortaya çıkmıştı. Öyle ki bu kayıtlar ile beraber modelin ciddi oranda yolda olduğu ve yakın zamanda tanıtılacağına dair bulgular belli olmuştu.

Huawei Mate X2 için erteleme kararı geldi

Huawei Tencent oyunlarını App Gallery’den önce kaldırdı, sonra geri yüklediHuawei Tencent oyunlarını App Gallery’den önce kaldırdı, sonra geri yükledi

Ancak sağlam kaynaklara göre modelin normal şartlarda bu ay tanıtılacağı ancak ertelendiği açıklandı. Bu ertelemenin sebebi bilinmezken, Huawei’nin ambargo durumundan ötürü bu kararın alındığı düşünülüyor. Ancak ambargoya rağmen pazarda katlanabilir piyasasında Samsung’u yalnız bırakmak istemiyor. 66W hızlı şarj teknolojisi ile geleceği beklenen Mate X2 modelinin Kirin 9000 işlemcisinden gücünü alması ve bu noktada Snapdragon kullanma ihtimali de bulunuyor. Bazı kaynaklara göre ise Hawuei’ye Snapdragon’un 5G’li olmayan işlemciler verebildiğini belirtiyor.

Huawei’nin hala Android lisansı bulunmazken, Huawei Mate X2 için önemli bir beklenti de bulunuyor. Bu noktada HarmonyOS işletim sistemi üzerine kurulu olarak Mate X2’nin gelmesi bekleniyor. Şirketin 2021 yılında bu işletim sistemini telefonlarına getirmesi ve eski cihazların bile HarmonyOS’a geçiş yapması bekleniyor. Bu noktada ise büyük bir sürpriz olmaz ise Mate X2 modelinin kutu içinden HarmonyOS ile çıkış yapması bekleniyor. Bakalım bu model beklendiği gibi HarmonyOS ile gelecek mi göreceğiz.


Huawei 135W'luk hızlı şarj sertifikası aldıHuawei 135W'luk hızlı şarj sertifikası aldı
Huawei FreeBuds Studio Türkiye’de satışa çıktıHuawei FreeBuds Studio Türkiye’de satışa çıktı

PAYLAŞ